Fethullah Gülen'e bir yakalama kararı daha

Fethullah Gülen hakkında "Tahşiye" ve "usulsüz dinleme"nin ardından KPSS soruşturmasında da yakalama kararı çıkarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Fethullah Gülen'e bir yakalama kararı daha

Ankara merkezli 19 ili kapsayan 2010'da yapılan KPSS'deki usulsüzlük operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen ve aralarında Emniyet Amiri Öner Güven'in de bulunduğu 32 zanlı tutuklandı. 30 sanık ise adli denetim şartıyla özgür bırakıldı. Tutuklananlar içerisinde Dışişleri Bakanlığı, TRT, Türk Tarih Kurumu, Basın Yayın Enformasyon ve İŞKUR bu şeklinde kurumlarda çalışanlar bulunduğu öğrenildi. 

Soruşturmada "1 numara" şekilde tanımlanan Paralel Yapı'nın önderi Fethullah Gülen hakkında, dosyadaki eksikliklerin giderilmesinin peşinden bugün yakalama kararının çıkarılması bekleniyor. Bu İstanbul'daki "Tahşiye" ve "Usulsüz dinleme" soruşturmalarıyla birlikte, Gülen konusunda çıkarılan 3. yakalama kararı olacak. Sanıkların Pensilvanya ile görüştüğü belirlendi

Diğer firari 7 sanık konusunda ise yakalama kararı çıkarıldı. Bu kararlar doğrultusunda kırmızı bülten çalışmaları da sürdürülüyor. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar