Fethiye'nin İl Olması İçin 60 Bin İmza Toplandı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin il olması amacıyla 38 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 60 bin imza toplandı. Kampanyaya vatandaşlar ve esnaf tam destek veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye'nin İl Olması İçin 60 Bin İmza Toplandı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin il olması amacıyla 38 sivil cemiyet kuruluşunun desteğiyle 60 bin imza toplandığı bildirildi.

Fethiye Belediyesi'nin önderliğinde ilçedeki 38 sivil cemiyet kuruluşunun desteğiyle geçen 23 Şubat'ta başlatılan 'Fethiye İl Olsun' kampanyasına destek her geçen gün artıyor. 8 Mart'a kadar sürdürülmesi planlanan kampanya süresi, sıkı destek üstüne uzatıldı. Kampanyanın bundan böyle Fethiye'nin yanı sıra, Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş, Kalkan ve civar mahallelerde de sürdürüleceği açıklandı.

VATANDAŞLAR VE ESNAFTAN TAM DESTEK

Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanyaya yurttaşlar ve esnaf da destek veriyor. Vatandaşlar araçlarının arkasına '82 F 2015' yazılı etiket, iş yeri malikleri de dükkanlarının camına 'Fethiye İl Olsun' çıkartmaları yapıştırıyor. Kampanyaya Fethiye'de yaşamını sürdüren bir küme yabancı da imzalarıyla destek verdi. 1999 yılından buyana Fethiye'de yaşadığını söz eden İngiliz George Rimmer, 16 yıldan buyana Fethiye'nin kocaman değişim ve gelişme gösterdiğini anlattı. Fethiye'nin il olmasına kocaman destek verdiğini belirten Rimmer, il olmasıyla müşterek Fethiye'ye aşırı kocaman kazanç gelebileceğini kaydetti.

'FETHİYE'NİN İL OLMASI YAKIN'

Kampanyada gelinen son bir hale ait bilgi sağlayan Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, yalnızca Fethiye'den değil, etraf ilçeler ve köylerden umulanın aşırı üzerinde istek ve destek aldıklarını vurguladı. Taleplerden ötürü imza kampanyasını sürdürme kararı aldıklarını belirten Şıkman şöyle konuştu:

'Kısa zaman sonra Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş, Kalkan'da stantlar kuracağız. Çünkü bu bölgenin halkı Fethiye'nin il olmasını inanın ki aşırı daha çok istiyor. Hatta Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Fethiye'ye aşırı ırak bir ilçe olmasına karşın Fethiye'nin il olması için kampanyaya imza atarak destek verdi. Birçok ilçeden gelen bu kocaman destekler gösteriyor ki Fethiye'nin il olması bundan sonra aşırı yakın.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar