Fethiyeli hayırsever Yusuf İzzet Gökçe hayatını kaybetti

Yaptırdığı cami, okul ve yurt gibi yardımla Fethiyelilerin sevgisini kazanan iş adamı Yusuf İzzet Gökçe hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Fethiyeli hayırsever Yusuf İzzet Gökçe hayatını kaybetti

Yaptırdığı cami, okul ve yurt gibi yardımla Fethiyelilerin sevgisini kazanan iş adamı Yusuf İzzet Gökçe hayatını kaybetti. Gökçe’nin cenazesi, Fethiye Yeni Cami’de kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Belediye tarafından yapılan huzurevi başta olmak üzere, Karagözler Camisi ve birçok sosyal projeye destek veren Yusuf İzzet Gökçe, kendi adına yaptırdığı ilköğretim okulu ve eşi Gülşen Gökçe adına yaptırdığı kız meslek lisesi ile de eğitime büyük destekler vermişti.

Rahatsızlanması üzerine 3 gün önce hastaneye kaldırılan Gökçe, yoğun bakımda iken dün gece hayatını kaybetti. Gökçe için bugün cenaze namazı kılındı. Fethiye Yeni Cami’de düzenlenen törene Muğla Valisi Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yusuf İzzet Gökçe’nin cenazesi Taşyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yusuf İzzet Gökçe, 1932 yılında Fethiye Kaya-Keçiler köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Fethiye’de tamamladı. 1946 yılında babasının yanında ticarete başladı. Gökçe, 1968-1973 yılları arasında belediye meclis üyesi seçildi. Fethiye Devlet Hastanesi Diş Polikliniği’ni tüm araç ve gereç donanımlarını sağlayan, Karagözler Camisi’nin yapımına katkı koyan Gökçe, kendi ve eşi adına yaptırdığı 2 adet okul bulunuyor. Fethiye Yaşlılar ve Huzurevi’nin dördüncü katının yapım ve donanımını da sağlayan Gökçe, mütevazı kişiliği ve hayırseverliği ile tanınıyor.
CİHAN

Yorumlar