Fethiye'deki STK'lar Ölüdeniz için biraraya geldi

Fethiye Ölüdeniz'de Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının özel bir şirkete ihaleye verilmesi tepkiyle karşılandı. Fethiye Belediyesi önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve turizmciler yaşananları protesto etti.Ölüdeniz...

Google Haberlere Abone ol
Fethiye'deki STK'lar Ölüdeniz için biraraya geldi

Fethiye Ölüdeniz'de Kumburnu ve Belceğiz halk plajlarının özel bir şirkete ihaleye verilmesi tepkiyle karşılandı. Fethiye Belediyesi önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve turizmciler yaşananları protesto etti.

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, yıllardır valiliğe bağlı Muğla El Sanatları (MELSA) şirketi tarafından işletiliyordu. Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı ve Belcekız Plajı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredildi. Tabiat parkı ve plaj için çıkılan ihaleyi özel bir firma alınca, MUÇEV Ltd. Şti’ne yetkililerine tahliye işlemleri için 23 Mayıs tarihinde tebliğ yapılmıştı. İhale sürecinin ardından tabiat parkının giriş kapısı, otopark ve su sporları faaliyetlerinin MUÇEV; büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlonglarının ise firma tarafından işletileceği açıklanmıştı.Yaşanan bu gelişmeler Fethiye'deki yerel yöneticiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve turizmcileri ayağa kaldırdı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın çağrısı üzerine bir araya gelen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Esnaf Kefalet Odası, Fethiye Turizm Otelciler Birliği, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, ilçedeki birçok dernek, kooperatif ve turizmciler ortak bir bildiri yayınladı.

Haksız bir uygulamaya karşı hukuk arayışı içerisinde olduklarını söyleyen Behçet Saatcı, büyükşehir yasasının çifte standartları beraberinde getirdiğini kaydetti. Saatcı, "Türkiye’de hukuk devleti varsa bu kadar çifte standart olmaz. Her şey para değildir. Bu değerler bize aittir. Gelirlerini de bizim kullanmamız gerekir. Adrese teslim ihalelerle bu işlerin yürüyemeyeceği herkes tarafından bilinmelidir. Türkiye’nin tanıtım objesi, kaşıkçı elması olan Ölüdenizimizin birçok alt yapı ve üst yapı problemi varken ve bize ait değerlerden elde edilecek gelirler bu eksiklerin giderilmesine harcanması gerekirken, bu yaklaşımı anlamaktan güçlük çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaz sezonunda yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Saklıkent kanyonunun Seydikemer Belediyesi’ne verildiğinin altını çizen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yetkililere soruyorum; Seydikemer’e gösterilen yaklaşım bizden ne için esirgeniyor? Fethiye’nin ve Ölüdeniz’in suçunu bilmek istiyoruz. Bu çıkışımızın siyasetle ilgili olmadığı zaten buraya toplanan arkadaşlarımızın dokularından bellidir. Bu hareket bir hak arama başkaldırısıdır. Ve bu değerler, bize bırakılana kadar sürdürülecektir. Saygıdeğer Fethiyelileri kendi mallarına sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Ortak basın açıklamasına katılan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de değerlendirmelerde bulundu. Ölüdeniz’de hala alt yapı ve su sıkıntısı olduğunu söyleyen Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, dünya kenti Ölüdeniz'in alt yapısının bu işletmelerden elde edilecek gelirle rahatlıkla yapılabileceğini aktardı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kedi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu da, “Fethiyeliler olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesmesini çok iyi biliriz. Fethiye kendi sorunlarını her zaman kendisi çözer. Devlet burada bir şirket gibi düşünmesin, sosyal bir devlet gibi düşünsün. Bu mücadele de bizlerde varız” dedi.

CİHAN

Yorumlar