Fethiye’de olaylar gece de devam etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin ilçe örgütü açmasını protesto etmek için gündüz saatlerinde başlayan protestolar gece de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye’de olaylar gece de devam etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin ilçe örgütü açmasını protesto etmek için gündüz saatlerinde başlayan protestolar gece de devam etti. Bazı işyerlerini taşlamak isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

HDP Fethiye İlçe Örgütü’nün kurulmasını protesto eden bir grup, dün öğle saatlerinde teşkilat binasına yürümüştü. Teşkilat binasını taşlayan ve camlarını kıran kalabalık, HDP tabelasının indirilmesinin ardından olaysız bir şekilde dağılmıştı. Akşam saatlerinde HDP’li üst düzey yöneticilerin parti binasını açmak için Fethiye’ye geldiği dedikodusunun yayılması üzerine ilçede hareketli saatler yaşandı.

HDP’li yöneticilerin bir işyerinde oturduğu şeklinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayılan asılsız haberler üzerine Taşyaka Mahallesi’nde toplanan kalabalık işyerini taşlamaya başladı. Gruba, Marmaris, Bodrum, Muğla merkez, Burdur, Antalya, Denizli ve Aydın'dan gelen takviye ekiplerle müdahale edildi. Yaklaşık 1000 kişilik grup ikiye ayrılıp işyerlerini taşlamaya devam etti. Bir oteli de taşlayan gruba polis, biber gazı, gaz bombası ve TOMA'larla müdahale etti.

Gazdan etkilenen kalabalık ara sokaklara kaçarken, kısa süre sonra daha kalabalık olarak işyerinin önüne yeniden geldi. Ölüdeniz yolunu çöp bidonlarını ateşe vererek bariyerlerle kapatan kalabalığı polis megafonlarla uyardı. Kalabalığın dağılmaması üzerine ekipler kalabalığı gaz bombası ile dağıttı. Yaklaşık 4 saat boyunca devam eden eylemler son bulurken kalabalık grubun Fethiye’nin farklı mahallelerinde benzer eylemler gerçekleştirdiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar