Fethiye’de olaylar 2. günde de devam etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürosunun açılışı sırasında başlayan, parti tabelasının indirilmesiyle ve sonrasında sokaklara taşan eylemler, bugün de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye’de olaylar 2. günde de devam etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürosunun açılışı sırasında başlayan, parti tabelasının indirilmesiyle ve sonrasında sokaklara taşan eylemler, bugün de devam etti. Akşam saatlerinde toplanan kalabalık, Ölüdeniz yoluna barikat kurup ateşe verdi. Polis kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Fethiye’de pazar günü HDP seçim bürosunun açılmasını protesto etmek için başlayan olaylar 2. gününde de devam etti. Polis ekiplerinin gün boyu tedbir aldığı Fethiye’de olaylar hava kararınca yeniden başladı. Baha Şıkman Caddesi Ölüdeniz yolu üzerinde bulunan bir pastaneyi hedef alan kalabalık polisin engeliyle karşılaştı.

Bunun üzerine cadde üzerinde toplanan grup, yön levhaları, parke taşları ve çevredeki çöplerden yola barikat yaparak ateşe verdi. Yolu kapatan ve ateşe veren gruba polis tarafından uyarı yapıldı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan kalabalığa, Muğla ve ilçeleri başta olmak üzere; Antalya, Denizli, Burdur, Isparta, Kütahya, Denizli ve Uşak’tan gelen ekiplerin takviye ettiği polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği kalabalık ara sokaklara dağıldı. Kalabalığın peşinden giden polis ekipleri olaylara karıştığını tespit ettiği çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Olayların ara sokaklarda devam etmemesi için bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, sokakları karış karış gezerek kalabalığın dağılmasını sağladı. CİHAN

Yorumlar