Fethiye'de 2 koy 9.5 yıllığına kiralandı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Aksazlar Koyu ve Küçük Samanlı Koyu Kapalı Teklif (Artırma) usulü ile 9,5 yıllığına ihale edildi.     Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Aksazlar ve Küçük Samanlı Koylarının...

Google Haberlere Abone ol
Fethiye'de 2 koy 9.5 yıllığına kiralandı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Aksazlar Koyu ve Küçük Samanlı Koyu Kapalı Teklif (Artırma) usulü ile 9,5 yıllığına ihale edildi.

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Aksazlar ve Küçük Samanlı Koylarının ihalesi Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi. Koylar kapalı zarf usulü ile 9,5 yıllığına ihale edildi. İhalenin komisyon başkanlığını Yalçın Balcıoğlu yaparken üye olarak ise Yeşim Bodur, Mehmet Ekinci, Özgür Bayri ve Mehmet Acar görev aldı. İhaleye katılacak firmaların hazır bulunması ile komisyon ilk olarak Aksazlar Koyu'nun ihalesini gerçekleştirdi. 44 bin 068 TL muammen bedelle çıkılan ihaleyi 50 bin TL beden veren mevcut işletmeci Aksaz Tur. İnş. Tic Ltd. Şti aldı.

    Komisyon ikinci olarak Küçük Samanlık Koyu'nun ihalesini gerçekleştirdi. Küçük Samanlık Koyu'na da Aksazlak koyunda olduğu gibi tek dosya verildi. Yıllık 44 bin 320 TL muammen bedel ile ihaleye çıkarılan koyu, 50 Bin TL bedel veren mevcut işletmeci Hüseyin Muyken aldı.

    İhale sonrasında mevcut şartname hakkında bilgi veren İhale Komisyonu Başkanı Yalçın Balcıoğlu, koylara girişlerden ücret alınmayacağını söyledi. Daha önce girişte kişi başına alınan 3,5 TL ücretin şartname gereğince bundan sonra alınmayacağını ifade eden Balcıoğlu, "Sadece aracı ile giren kişiler oto park ücreti ödeyecek. Yaya olarak giren kişilerden kesinlikle ücret alınmayacak. Bu şekilde koyların vatandaşlar tarafından kullanımı da yaygınlaştırılmış olacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar