Fethiye İtfaiyesi geçen yıl, 150 olaya müdahale etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan itfaiye ekipleri 2013 yılında 150 ayrı olaya müdahale ederken bu olayların sadece 62 tanesini ev, işyeri ve araç yangınları oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye İtfaiyesi geçen yıl, 150 olaya müdahale etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan itfaiye ekipleri 2013 yılında 150 ayrı olaya müdahale ederken bu olayların sadece 62 tanesini ev, işyeri ve araç yangınları oluşturdu.

Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürü Sait Avcı, 2013 yılında yapılan itfaiye hizmetlerini değerlendirdi. Avcı, Fethiye Belediyesi bünyesinde hizmet veren itfaiye biriminin bu yıl içerisinde 150 ayrı olaya müdahale ettiğini kaydetti.İtfaiye olarak 36 adet konut ,4 adet işyeri ve 22 adet araç yangını ile 48 adet trafik kazasına ve ayrıca 21 adet orman yangınına müdahalede bulunduklarını söyleyen Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürü Sait Avcı, halkın mal ve can güvenliğini korumak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Fethiye Belediyesi itfaiye müdürlüğü olarak yangınlara müdahale konusunda hassas davranmaya devam ettiklerinin altını çizen Avcı, "Geçtiğimiz yıllara göre 2013 yılında yangınlarda biraz düşüş olduğunu görüyoruz. Buda kamu kurum, kuruluşlarının, iş yeri sahiplerinin ve vatandaşların bilinçlenmeleri ile olduğu kanaatindeyiz. İtfaiye denilince ilk önce akla yangın geliyor ama bizim ekiplerimiz sadece yangınlara müdahalede bulunmuyorlar. Biz trafik kazalarına da müdahale ediyoruz. İnsan kurtarma, hayvan kurtarma bunun yanında özellikle yaz döneminde vatandaşı korkutan ve tehdit eden yılan operasyonlarımız oldu. Bizden halk hangi konuda yardım istiyorsa bizde İtfaiye müdürlüğü olarak vatandaşımızın yanında olduk." dedi.

2013 yılı rakamlarını da değerlendiren İtfaiye Müdürü Said Avcı, şöyle konuştu: "2013 yılı içerisinde İtfaiye müdürlüğümüzce ihbarlı olarak 150 çıkış yaptık. Bunların 36 tanesini konut yangını oluşturuyor. Ayrıca 4 adet işyeri yangınına, 1 tane resmi kurum yangınına müdahale ettik. 48 adet trafik kazasına müdahale de bulunurken, 22 adet araç yangınında da görev yaptık. Bununla birlikte 11 adet elektrik panosu yangını, 6 adet baca yangını ve 21 adet orman yangını da yine kayıtlarımızda yer buldu."
CİHAN

Yorumlar