Fethi Yaşar: Sıkıntılara çözüm üretmek sosyal belediyeciliğin bir gereğidir

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yangında evleri yanan Kılıç Ailesi ve şiddetli rüzgar nedeniyle evleri hasar gören Perçin Ailesi ile bir araya geldi. Yaşar ''Müşkül durumdaki insanlarımızın yardımına koşmak, dertlerine ortak...

Google Haberlere Abone ol
Fethi Yaşar: Sıkıntılara çözüm üretmek sosyal belediyeciliğin bir gereğidir

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yangında evleri yanan Kılıç Ailesi ve şiddetli rüzgar nedeniyle evleri hasar gören Perçin Ailesi ile bir araya geldi. Yaşar ''Müşkül durumdaki insanlarımızın yardımına koşmak, dertlerine ortak olabilmek, sıkıntılarına çözüm üretmek sosyal belediyeciliğin bir gereğidir” dedi.

Yenimahalle Belediyesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Güzelyaka Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce bilinmeyen bir nedenden çıkan yangında Kılıç Ailesi’nin evleri kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Bir kişinin hayatını kaybettiği yangında, Yenimahalle Belediyesi ekipleri mağdur ailenin yaralarını sarmak için Harabeye dönen müstakil evin bütün boya, badana ve sıva işlerini yaptı. Kapı, pencerelerinin yanı sıra parkeleri, mutfak dolapları, elektrik ve su tesisatı yenilenen ev, eskisinden daha güzel hale getirildi. Yenilenen evde Kılıç ailesini ziyaret eden Yaşar, incelemelerde bulundu ve aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Aile fertleri de Yaşar’a kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkürlerini sundu.

FIRTINA MAĞDURU AİLEYE ZİYARET

Ardından Yakacık Mahallesi’nde yaklaşık 1 ay önce çıkan şiddetli fırtınada evleri hasar gören Perçin Ailesi’ni ziyaret eden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları inceledi. Çatısı uçan evde tamir ve tadilat yapan ekipler, evin boya ve badanasını da yenileyerek aileye sağlıklı bir ortam sundu.

"SIKINTILARA ÇÖZÜM ÜRETMEK SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİDİR"

Yenimahalle Belediyesi olarak ilçe sınırlarında çaresiz, yalnız kimse kalmasın diye her derde derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Yaşar, “Müşkül durumdaki insanlarımızın yardımına koşmak, dertlerine ortak olabilmek, sıkıntılarına çözüm üretmek sosyal belediyeciliği bir gereğidir” dedi.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi, 2013-2014 yılları arasında yangın ve doğal afetlerde zarar gören 16 evin tadilatını üstlenerek ailelerin yardımına koştu.

CİHAN

Yorumlar