Festivali iptal eden belediye, harcayacağı parayı Soma'ya gönderecek

Beşiktaş Belediyesi, 3 gün sürecek 'Beşiktaş Gençlik Festivali'ni Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal etti. Belediye, festival için harcayacağı yaklaşık 2 milyon lirayı da faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine...

Google Haberlere Abone ol
Festivali iptal eden belediye, harcayacağı parayı Soma'ya gönderecek

Beşiktaş Belediyesi, 3 gün sürecek 'Beşiktaş Gençlik Festivali'ni Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal etti. Belediye, festival için harcayacağı yaklaşık 2 milyon lirayı da faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlayacağını açıkladı.

Beşiktaş Gençlik Festivali’nin iptali için Beşiktaş Belediyesi meclisinde oylama yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan oylamada festivalin iptal edilmesi ve festival için ayrılan 2 milyon liranın maden işçilerinin ailelerine bağışlanması onaylandı.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar, yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Bazı anlar vardır ki kelimeler ile yansıtmak mümkün değildir. Bugün Türkiye ve dünya tarihinde yaşanan en büyük olaylardan birini yaşıyoruz. Ülke olarak en zor günlerimizden birini yaşıyorduk. Hükümetimiz 3 gün yas ilan etti. Tüm hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.”

Soma’dakilerin yanında olunması gerektiğini dile getiren Hazinedar, belediye olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve festival için harcayacakları 2 milyon lirayı Soma’ya göndereceklerini açıkladı.

CİHAN

Yorumlar