Festival Çarşısı'nın yerine yapılacak proje ihaleye çıkıyor

Antalya Meydan bölgesinde hizmet veren Festival Çarşısı’nın yerine yapılacak Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi, 12 Ocak’ta ihaleye çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Festival Çarşısı'nın yerine yapılacak proje ihaleye çıkıyor

Antalya Meydan bölgesinde hizmet veren Festival Çarşısı’nın yerine yapılacak Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi, 12 Ocak’ta ihaleye çıkıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Büyükşehir Belediyesi, esnaftan gelen talep üzerine Meydan’da kötü koşullarda hizmet vermeye çalışan Festival Çarşısı’nın yenisini yapıyor. Üzerindeki mülkiyet sorunları giderilen ve plan eksiklikleri tamamlanan Festival Çarşısı alanı, yeniden tasarlandı. Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi adını alacak proje 12 Ocak 2014’te ihaleye çıkacak.

Aspendos Bulvarı üzerinde 12 bin 947 Ada 2 Nolu parselde kültürel, sosyal ve ticari tesisleri ile çevre düzenlemesini barındıran bir kompleks inşa edilecek. 16 bin 400 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında; zemin kat ve 1’inci katta ticari kullanımlara yönelik satış üniteleri ile yeme içme üniteleri yer alacak. Zemin ve birinci katlarda iş yerlerinin kullanımına ait servis girişi, idari birimler, teknik odalar, dolaşım alanları, WC gibi unsurlar ile her iki kat arasında düşey sirkülasyonu sağlayan 2 adet yürüyen merdiven de bulunacak. Yapıya ait zemin katta 107 adet, birinci katta 59 adet olmak üzere toplam 166 adet iş yeri yer alacak. Bu iş yerleri farklı metrajlarda olup, ihtiyaca göre bölünebilme veya birleştirilebilme özelliklerine sahip olacak.

Diğer katlarda ise Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki farklı yaş gruplarına yönelik vereceği meslek kursları, spor, sağlık ve kültürel hizmetlere yönelik mekanlar bulunacak. Bu mekanlar, çocuk ve gençlere yönelik beceri kazandırma işlikleri, gösteri salonları, kütüphane, eğitim alanları, kafeterya ve sergi alanları ile kadın sağlığı danışma merkezi gibi ihtiyaçları karşılayacak.

Söz konusu projenin Festival Çarşısı’na hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Mekan kalitesi yüksek, müşteri çekme yeteneği yüksek, alt katında 126 araç kapasiteli otopark içeren bir proje.” dedi. CİHAN

Yorumlar