Ferhat Günaydın: Türkçe Olimpiyatlarını iptal etmeye kimsenin gücü yetmez

Samsun Vezirköprü'de partililerce düzenlenen mitingde konuşan MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Ferhat Günaydın, “Bu milletin ortak değeri olan Türkçe Olimpiyatlarını iptal etmeye kimsenin gücü yetmez, bu olimpiyatlar Vezirköprü'de de yapılacak görece.

Google Haberlere Abone ol
Ferhat Günaydın: Türkçe Olimpiyatlarını iptal etmeye kimsenin gücü yetmez

Samsun Vezirköprü'de partililerce düzenlenen mitingde konuşan MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Ferhat Günaydın, “Bu milletin ortak değeri olan Türkçe Olimpiyatlarını iptal etmeye kimsenin gücü yetmez, bu olimpiyatlar Vezirköprü'de de yapılacak göreceksiniz.” dedi.

Partililerce doldurulan meydanda ilk önce Vezirköprü MHP Belediye başkan adayı Hasan Doğru konuştu. Vezirköprü'deki var olan fabrikanın 40 yıl önce kurulduğunu, barajların 10 yıl önce yapıldığını hatırlatan Doğru, iktidar partisinin hiçbir şey getirmediğini öne sürdü. İlçenin gençlerinin göçe zorlandığını, Rusya'da, Libya'da amele olarak çalıştığını anlatan Doğru, Vezirköprü'ye 11 yıldır hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Eski belediyenin, önünden otobüs dönmeyen otogar yaptığını, otogar esnafının kışın üşümemek için battaniyelere sarıldığını ifade eden Doğru, “Şimdi köylerde yol kenarlarına göz boyamak için borular, kumlar koymuşlar. Bunlarla da köylü kendi yolunu suyunu kendisi yapacakmış. Soruyorum merkezdeki adam yolunu kendisi mi yapıyor?” diye konuştu.

Akşama kadar taş taşıyan belediye işçilerinin zorla miting alanına sivil elbiseleri giydirilerek getirildiğini iddia eden Doğru, iktidarın aynı şeyi miting meydanlarına okul öğrencilerini getirerek de yaptığını, okullara bile siyaseti karıştırdığını ileri sürdü. “Gittiğimiz köylerde camilerde AKP miting duyuruları yapılıyor, ortak değerlerimiz siyasete alet ediliyor.” diye konuşan Doğru sözlerini şöyle tamamladı: “Bir de öbür partiler gelirse Kur'an kurslarını kapatacaklar diye halk korkutuluyor. Allah'tan korkun diyorum başka da bir şey demiyorum.”

MHP Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Ferhat Günaydın ise Samsun'a sadece makyaj yapıldığını, altyapı çalışmalarının hiç olmadığını, yağan yağmurlarda şehrin sular altında kaldığını aktardı. “Samsun maalesef iktidar partisi tarafından yapılmayan yatırımlarla emekli şehri oldu.” diyen Günaydın, “Bu iktidar inançlı insanları birbirine düşürüyor, beğenmediği cemaati, grubu düşman ilan edebiliyor. Şimdi tutturmuşlar milletimizin ortak değeri olan Türkçe Olimpiyatlarına bu ülkede izin vermeyeceğiz diyorlar, bu kimsenin haddine değildir. Bu milletin ortak değeri olan Türkçe Olimpiyatlarını iptal etmeye kimsenin gücü yetmez, bu olimpiyatlar Vezirköprü'de de yapılacak göreceksiniz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar