Feniş mağdurlarına erzak yardımı

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası yönetimi Feniş işçilerine sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Feniş mağdurlarına erzak yardımı

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası yönetimi Feniş işçilerine sahip çıktı. 97 gündür Feniş Fabrikası önündeki tahta kulübede nöbet tutarak hak arayan işçileri ziyaret eden Türk Metal Sendikası İzmit, Gebze-Dilovası, Çayırova ve Gebze 1 Nolu şube başkanları ve yöneticileri, yalnız olmadıklarını ve her zaman işçi arkadaşlarla beraber olduklarını belirterek, erzak yardımında bulundular.

Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Tazminat hakları verilmeyen Feniş mağdurlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Koç, 97 Gündür devam eden mücadelenin bu desteklerle ayakta durduğunu, grevin 97. gününde henüz istedikleri noktaya gelemediklerini ve icra takibinden öte fazla bir şey yapamadıklarını söyledi.

Fabrika yönetimi ile yapılan toplantılarda, işçilerin alacaklarının öncelikli değerlendirmeye alınması noktasında prensipte anlaşıldığını, ancak hukuki altyapının hazır olmadığını belirten Başkan Koç, Ücret Garanti Fonu'ndan yararlanmak için bir takım yol ve yöntemlerin arandığını, bunun için de kanun değişikliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Soğuk hava şartlarından dolayı fabrika önünde kurulan barakada görev taksimatı yaparak, 25`er kişilik gruplar halinde nöbet tuttuklarını açıklayan Koç, seslerini daha geniş kitlelere duyurmak için dayanışma gecesi düzenleneceği bilgisini verdi. Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç`un konuşması sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile kesildi.

Grevdeki işçilerin sorumlulukları ve aileleri olduğunu belirten Türk Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ise “Feniş çalışanları bizim arkadaşlarımızdır. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da kendilerinin yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu çerçevede ilk etapta erzak paketi desteği veriyoruz. Diğer desteklerimiz de önümüzdeki günlerde netleşecek. Sendika olarak tüm işçi emekçilerinin olduğu gibi Feniş çalışanlarının yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.” dedi.

Mücadeleye; hukuki sahada, medyada ve kamuoyunda devam edileceğini vurgulayan Yıldız, "Bu mücadelemiz anamızın ak sütü gibi helaldir" diye konuştu. Mücadelenin sebebini sosyal bir yara olarak nitelendiren Yıldız, şöyle konuştu: "Bu yaranın bu ülkeyi yönetenleri de ilgilendirmesi lazım. Bu noktaya sendikalarımız ne kadar hassasiyet gösteriyorsa devlet bizim on adım, yüz adım önümüzde olmalı ama biz bunu göremiyoruz. 97 gündür yüzlerce işçi burada mağdur olmuş durumda. Maaşları ile beraber özlük haklarını alamıyorlar. Devletin işçinin alın terine sahip çıkması lazım." dedi. İşçilerin haklarını alana kadar kendilerinin yanında olduklarını yineleyen Yıldız, birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulunarak, “Gazanız mübarek olsun. Allah muvaffak etsin.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar