Fenilketonüri (PKU) Günü Adana'da kutlandı

Çukurova Üniversitesi Metabolizma Kliniği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fenilketonüri (PKU) Günü kutlamaları, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Fenilketonuri (PKU) doğuştan gelen...

Google Haberlere Abone ol
Fenilketonüri (PKU) Günü Adana'da kutlandı

Çukurova Üniversitesi Metabolizma Kliniği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fenilketonüri (PKU) Günü kutlamaları, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Fenilketonuri (PKU) doğuştan gelen kalıtsal metabolik bir hastalıktır. Hastalar protein ve fenilalanin içerikli yiyecekler tüketememektedir ve özel düşük proteinli beslenme ürünlerini yiyebilmektedirler.

Çok sayıda PKU hastası ve ailelerinin katıldığı toplantıda, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Fenilketonüri hastalarına en iyi ve en çok destek veren belediye olmayı hedeflediklerini söyledi. Çukurova Üniversitesi Metabolizma Kliniği Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önemli Mungan, bu günü uzun yıllardır kutladıklarını ve bu anlamda ilk ve sürekli organizasyonlardan birini yapıyor olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Toplantı sonunda sponsorların verdiği hediyeler ve hastalara özel beslenme ürünleri çocuklar ve ailelerine verildi.

CİHAN

Yorumlar