Fener: Türkmeneli sahipsiz bırakılmamalıdır

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Irak’ta Türkmenlerin yaşadığı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Türkmeneli’nin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini söyledi. Ersin Fener, yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Fener: Türkmeneli sahipsiz bırakılmamalıdır

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Irak’ta Türkmenlerin yaşadığı bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Türkmeneli’nin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Ersin Fener, yaptığı yazılı açıklamada, Musul, Selahaddin ve Telefer başta olmak üzere Türkmen soydaşlarımızın yaşadığı birçok yerleşim yerinin terörist İŞİD tarafından işgal edildiğini hatırlattı. Fener, "Bunu fırsat bilen peşmerge ise bir başka Türkmen memleketi olan Kerkük’ü ele geçirmiştir. Ülkemizin sınırlarına çok yakın bu yerlerin işgaline sessiz kalmak; yarın ülkemiz içerisine gireceği büyük sıkıntılara katlanacağı anlamını taşımaktadır. Silahların ve bombaların susmadığı, her gün yüzlerce Müslümanın katledildiği Irak’ın kuzeyi yüzyıllarca Türk hâkimiyetinde kalmıştır. Türkmeneli olarak adlandırdığımız bu bölgede yaklaşık 2 milyon civarında soydaşımız yaşamakta ve hâkimiyetimizden çıktığı günden bugüne acılarla yoğrulmaktadır. Günümüzde bu acılara biran da çıkan İŞİD adında bir terörist grup neden olmaktadır. Sözde İslam adına cihat ettiğini söyleyen bu örgütün; ne İslam’la ne de insanlıkla hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortadadır. İnternette yayınlanan görüntüler bu terör örgütünün nasıl acımasız bir yapıya sahip olduğu hakkında fikir vermeye yetecek netliktedir. Bu örgütün kimler tarafından beslendiği ve arkasında kimlerin olduğu biran evvel tespit edilmelidir." dedi.

Oda Başkanı Ersin Fener, Türkiye Cumhuriyeti hem rehin alınan vatandaşlarını teslime zorlamak; hem de soydaşlarımızı güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek mecburiyetinde olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin gücünü test etmeye çalışan gafiller, bunun cevabının en sert şekilde almalıdır. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine zarar verecek her girişimin, muhataplarına ağır bir bedel olarak geri döneceği ayan beyan gösterilmelidir. Aksi takdirde ülkemiz, eline silah alan herkesin korkutup, sindirebileceği aciz bir ülke olarak anılmaya başlayacaktır.” dedi.

“Her gün basından; kimi zaman acıyla kimi zaman diş sıkarak izlediğimiz bu hadiseler karşısında acil olarak yapılması gerekenler vardır” diyen Fener, bu yaşanan hadiselere müdahale edecek yetki ve etki sahiplerini biran evvel harekete geçmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar