Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti: Müslümanlarla aynı acıyı yaşıyoruz

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lameriniadis, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki gösterdi. Filistinli Ortodoksların da aynı acıyı yaşadığını söyleyen Lameriniadis,...

Google Haberlere Abone ol
Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti: Müslümanlarla aynı acıyı yaşıyoruz

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lameriniadis, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki gösterdi. Filistinli Ortodoksların da aynı acıyı yaşadığını söyleyen Lameriniadis, “Biz de onların acısını biliyoruz, bunun farkındayız. Bizim de acımız aynıdır. Müslüman kardeşlerimizin acısı olduğu gibi bizim de acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören halk sadece Müslüman halkı değil, Filistin Ortodoks halkı da aynı durumu yaşıyor.” dedi.

Prof. Dr. Elpidophoros Lameriniadis, Bursa Merkez Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. 27 Temmuz Pazar günü Gölyazı Kilisesi’nde ayin düzenleneceğini dile getiren Lameriniadis, program hakkında bilgi verdi. Lameriniadis, ayine Yunanistan’dan mübadillerin torunları ile büyük bir koronun ayin için geleceğini kaydetti. Lameriniadis, inanç turizminin desteklenerek iki ülke halkının birbirine yakınlaşmasını, eski acıların unutulmasını istediklerini kaydetti.

“AYNI ALLAH’A DUA EDİYORUZ HEPİMİZ”

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Lameriniadis; bir gazetecinin, “İslam dünyasında yaşanan katliamlar konusunda din adamları olarak neler yapabilirsiniz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Din adamı olarak bizim yapacağımız şey dua etmek. Duanın etkisine ve gücüne inanıyoruz. Çünkü aynı Allah’a dua ediyoruz hepimiz. Her ne kadar değişik bakış açısından görsek de Allah’ı, aynı Allah’a hitap ediyoruz. Dualar bizi birleştiriyor. Çünkü aynı Allah’a ellerimizi kaldırıyoruz. Bence bu bizi de birleştirir, kardeşliği daha çok etkiler. İnsanlara bir barış anlayışını getirir.”

“FİLİSTİNLİ MÜSLÜMANLARLA ACIMIZ AYNIDIR”

Lameriniadis, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar konusunda ise şunları söyledi: “Bizim de biliyorsunuz Kudüs Patrikhanemiz var. Buraya bağlı olan bütün Ortodoks Hıristiyanlar Filistinlidir. Biz de onların acısını biliyoruz, bunun farkındayız. Bizim de acımız aynıdır. Müslüman kardeşlerimizin acısı olduğu gibi bizim de acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören halk sadece Müslüman halkı değil, Filistin Ortodoks halkı da aynı durumu yaşıyor. Onun için Kudüs Patriğimiz ile destek veriyoruz ve din adamları olarak sadece bunu yapabiliyoruz ve dua edebiliyoruz. Biz devlet değiliz, siyasi gücümüz yok.”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırının herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Çocukların, kadınların bile öldürüldüğünü belirten Bozbey, benzer katliamların Irak, Suriye’de da yaşandığını belirterek, “İnşallah bu savaşların olmadığı, annelerin, çocukların ölmediği, aç kalmadığı bir dünya özlüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar