Fen Lisesi’nin kayıp hurdaları 1 yıldır bulamıyor

Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde yapılan tadilat sonrasında sökülen pencerelerin hurdacıya satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kayıp hurdalar hala bulunamadı.    Geçen.

Google Haberlere Abone ol
Fen Lisesi’nin kayıp hurdaları 1 yıldır bulamıyor

Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde yapılan tadilat sonrasında sökülen pencerelerin hurdacıya satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kayıp hurdalar hala bulunamadı.

    Geçen yıl açılan soruşturmada Okul Müdürü Cemalettin Demircan başka bir ilçeye gönderilirken, olayın ortaya çıkardığı iddia edilen ve okul müdürü aleyhine ifade verdiği için biri müdür yardımcısı, diğeri öğretmen 2 eğitimcinin tayini de il dışına çıkartılmıştı.

    Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda iddialara göre okulda başlatılan tadilat çalışması sonrası değiştirilen pencerelerin büyük bir kısmının ortadan kaybol belirlenmişti. Sökülen pencerelerin okul yöneticileri tarafından hurdacıya satıldığı iddiası ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da el koyduğu olayda, soruşturma kapsamında okul müdürü ve olayın ortaya çıkmasına neden olan 2 öğretmenin görev yerleri değiştirilmişti. Yapılan görev değişikliği sonrası Okul Müdürü Bolvadin Fen Lisesi'ne, diğer 2 öğretmen ise başka şehirlere atanmıştı. Ancak olayda kendilerinin herhangi bir sorumluluklarının olmadığını belirten öğretmenler, İdare Mahkemesine açtıkları ‘Göreve İade’ davasını kazanarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tekrar aynı görevlendirmelerine karar verildi.

    Öte yandan konu ile ilgili bilgisine başvurulan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da tadilatta çıkan malzemelerin beyanında sorun olduğu ve hurdacıya satıldığı yönünde herhangi bir tespit yapılamadığını, ancak malzemelerde eksiklik olduğu yönündeki iddiaların ise doğru olduğunu söyledi. Konu ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü de kaydedilirken Afyonkarahisar İl Defterdarlığı Milli Emlak Şube Müdürlüğü'nün de ayrıca başlattığı incelemelerinde devam ettiği, ancak okuldan sökülen pencerelerden çıkan eskimiş ve hurda alüminyum doğramaların hala bulunamadığı öğrenildi.

    ALÜMİNYUM ÇERÇEVELER BULUNAMADI

    Olaya denetçi olarak atanan Defterdarlık Uzmanı Kerem Kaya da, yaptığı incelemeler sonucunda alüminyum ve PVC’den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramansın sökülmesi işinin gerçekleştiğini tespit ettiğini belirtti. Kerem, raporundan işin bitiş tarihinin 25 Temmuz 2012 olmasına rağmen okul müdürlüğü tarafından Milli Emlak Müdürlüğü'nce hurdaların alınmasının 6 sonra 9 Ocak 2013’de olduğunu ve bunun uzunca bir süre olduğunu anlattı. Kaya, raporunda şunları belirtti: "15 Nisan 2013 tarihinde yaptığım tespitlerde onarım sonucu çıkan doğramalara ait pencerelerin ve camların okulda konferans salonunun arkasına ve atölyenin içinde ve dışında istif edildiği ancak değişen büyük alüminyum çerçevelerin olmadığı görüldü." CİHAN

Yorumlar