'Femtosaniye Lazer' ile bıçaksız katarakt tedavisi

Bir İnci Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Necdet Cinhüseyinoğlu, hastaların en çok doğal insan merceğinin matlaşma ve donuklaşma seviyesine göre uzak ya da yakını göremediklerinden şikayet ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Femtosaniye Lazer' ile bıçaksız katarakt tedavisi

Bir İnci Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Necdet Cinhüseyinoğlu, hastaların en çok doğal insan merceğinin matlaşma ve donuklaşma seviyesine göre uzak ya da yakını göremediklerinden şikayet ettiklerini söyledi. Cinhüseyinoğlu, "Olgunlaşmamış bir katarakt için acil ameliyat gerekmeyebilir. Fakat olgunlaşan kataraktın zamanında tedavi edilmemesi hastanın sosyal yaşantısını rahatsız edecek düzeyde uzak ve yakın görmenin bozulmasına neden olabilir." dedi.

Kataraktın görme bulanıklığı, ışığa hassasiyet, kamaşma, çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünün bozulması, renklerde soluklaşma veya sararma şikayetleri ile ortaya çıktığını dile getiren Dr. Cinhüseyinoğlu, bu şikayetler ortaya çıktığı zaman ameliyat olunması gerektiğini belirtti. "Göz içi basıncında artma görülebilir. Her bir gözün ayrı ayrı durumu ve birbiriyle uyumu, diabet gibi hastalıklar, mesleki ve günlük yaşam ihtiyaçları, zorluklar değerlendirildikten sonra ameliyat kararı hasta ve hekim tarafından birlikte verilmelidir." diyen Cinhüseyinoğlu, kataraktın en sık yaşa bağlı olarak ortaya çıktığını aktardı. Doğumsal ve travmalar sonrası da katarakt oluşabileceğini söyleyen Cinhüseyinoğlu, şeker hastalığı, yüksek kortizon kullanımı, ultraviyole ışınları gibi birçok risk faktörünün katarakt oluşumunu tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

"KATARAKTIN TEK TEDAVİSİ AMELİYATTIR"

Katarakttın tek tedavisinin ameliyat olduğunu söyleyen Op. Dr. Necdet Cinhüseyinoğlu, "Kataraktta tedavinin tek çaresi gözdeki matlaşmış mercek kısmının saydam göz içi lensi ile değiştirilmesidir. Katarakt gözlük, ilaç veya damla ile tedavi edilemez. Katarakt ameliyatı erken aşamalarda yapıldığında en iyi sonuçları vermektedir. Kataraktı ihmal etmek, ertelemek ya da beklemek kataraktı sertleştirir. Geciktirilmiş katarakt, cerrahiyi de zorlaştırır." şeklinde konuştu.

"KATARAKTA FEMTOSANİYE LAZER İLE ÇÖZÜM"

Göz merceğinin matlaşmasıyla ortaya çıkan ve görme yeteneğini azaltan kataraktın artık femtosaniye lazerle tedavi edildiğini belirten Dr.Cinhüseyinoğlu, "Katarakt tedavisini artık Femtosaniye lazer teknolojisi ile de yapmaktayız. Hastalarımız femtosaniye lazer kullanılarak, multifokal göz içi mercek yerleştirilmesi ile hem uzak hem yakını gözlüksüz daha net görebilmektedirler. Femtosaniye lazerle yapılan katarakt ameliyatlarında hastalarımız operasyon sonrası evine gidebilmekte, çok kısa sürede iyileşip günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilmektedirler." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar