FEM, şampiyon öğrencilerini tanıttı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 3 birinci çıkarak FEM Dershanesi, şampiyon öğrencilerini tanıttı. Öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı.ÖSYM’nin verilerine göre LYS’lere 925 bin 81 öğrenci girdi. Kısa...

Google Haberlere Abone ol
FEM, şampiyon öğrencilerini tanıttı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 3 birinci çıkarak FEM Dershanesi, şampiyon öğrencilerini tanıttı. Öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı.

ÖSYM’nin verilerine göre LYS’lere 925 bin 81 öğrenci girdi. Kısa sayılabilecek bir zaman aralığında sonuçları da açıklayan ÖSYM, aynı zamanda puan türleri bakımından dereceye giren öğrencileri de ilan etti. FEM Dershanesi öğrencisi Kerem Çıtak, Dil puan türünde İngilizce'de Türkiye birincisi, Taha Niyazi Dutkuner TS-1 puan türünde Türkiye birincisi, Mustafa Asım Kılıçarslan TS-2 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Yerleştirme derecesinde ise Bakırköy FEM şubesinden Büşra Topal Y-TM2, Y-TM3 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.

FEM Dershanesi Fatih Şubesi'nde basın mensuplarının karşısına aileleriyle birlikte çıkan ve derece yapan öğrenciler, mutluluklarını paylaştı. Düzenli ve programlı çalışmanın karşılığını aldıklarını belirterek dershanenin bu derecelerde büyük katkı sağladığını söyleyen öğrenciler, hazırlık sürecinin zor olduğunu ve sabır gerektirdiğini anlattı.

Şampiyon öğrencilerden Mustafa Asım Kılıçarslan, iyi bir sosyal bilimci olmak istediğini idealinin ise hukuk ya da uluslararası ilişkiler olduğunu söyledi. Kılıçarslan, sürecin zor olduğunu ve birinciliğin sürpriz olduğunu anlatarak özellikle okul ve dershanedeki hocalarına teşekkür etmek istediğini belirtti.

Bakırköy FEM şubesinden Büşra Topal da, çok mutlu olduğunu ifade etti. Mühendislik okumak istediğini belirten Topal, okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerine şükranlarını iletti.

Diğer birinci Kerem Çıtak ise sürecin çok sabır gerektirdiğini ve kendisi için de birinciliğin sürpriz olduğunu söyledi. Mühendislik düşündüğünü ve Avrupa'da master yapmak istediğini dile getiren Çıtak yıl boyunca çalışırken zorlandıklarını hatırlattı.

Niyazi Dutkuner de, birinciliğin sürpriz olduğunu söyledi. Dutkuner, hukuk fakültesi okumak istediğini ve bir süre eğitimine yurt dışında devam etmek istediğini kaydetti.

Fatih Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Lütfi Sun da TS 1 ve TS2 puan türünde yerleştirmeye göre Türkiye 2.si ham puana göre ise Türkiye 3. oldu. Sınava sözel alandan hazırlanan ve dershanenin de büyük katkı sağladığını vurguladı.

KOORDİNATÖR ARDIÇ: BAŞARIDA BİR ÇOK FAKTÖR VAR

Öğrencileri kutlayan FEM Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç, ÖSYM'nin sonuçları erken açıklayarak kendilerini şaşırttığını söyledi. Öğrencilerin derece yapmasının hem aileleri hem de kendilerini sevindirdiğini belirten Ardıç, bu başarı sürecinin daha da devam edeceğini düşündüklerini belirtti. Ardıç, "Bu başarının altında tek bir faktör yok. Öğrencilerin istekli olması ve fedakarlık göstermesi, ailelerin onların yanında olması, gittikleri okulların kaliteli olması, dershanedeki öğretmenlerin özverili olması gibi faktörlerin başarıda çok etkili olduğunu düşünüyorum." dedi.

Birinci öğrencilerin velileri de evlatlarının mutluluğunu paylaşarak eğitimleri süresince kendilerine destek vermeye çalıştıklarını anlattı.

FEM Dersaneleri öğrencilerinin aldığı diğer dereceler de şöyle:

Ruhullah Ercan TS 1 Türkiye 4.sü

Mehmet Berk Demir TM1 Türkiye 4.sü

Galatasaray Lisesi öğrencisi Ilayda Karataş TS 1-2 Türkiye 6.sı

Galatasaray Lisesi öğrencisi Ada Ölken Yabancı Dil Türkiye 7.si

Mustafa Şenyurt TM 1 Türkiye 7.si

CİHAN

Yorumlar