FEM Dershanesi’nin bulunduğu binadaki başka tabelalar da söküldü

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, FEM Dershanesi Mecidiyeköy Şubesi’nin tabelalarının ardından aynı binadaki diğer tabelaların bir kısmını daha söktü. İzinsiz olduğu gerekçesiyle tabelası sökülen Hasan Kalyoncu Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
FEM Dershanesi’nin bulunduğu binadaki başka tabelalar da söküldü

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, FEM Dershanesi Mecidiyeköy Şubesi’nin tabelalarının ardından aynı binadaki diğer tabelaların bir kısmını daha söktü. İzinsiz olduğu gerekçesiyle tabelası sökülen Hasan Kalyoncu Üniversitesi yetkilileri de ekiplere tepki gösterdi. Anafen Dershanesi avukatı Önder Yılmaz, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacakları bilgisini verdi.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, iki gün önce FEM Dershanesi Mecidiyeköy Şubesi’nin tabelalarının Reklam İlan Yönetmeliği’ne aykırı olduğu gerekçesiyle sökmüştü. Belediye ekipleri bu gece de aynı binada bulunan diğer reklam tabelalarını söktü. Zabıta ve itfaiye ekipleri ilk önce birinci katta bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin tabelasını söktü. Bu sırada üniversite yetkilisi olduğu öğrenilen bir kişi belediye ekiplerine tepki göstererek, “Hepiniz bunun hesabını verirsiniz.” dedi. Anafen Dershanesi Genel Müdürü Ekrem Aydın ile dershane avukatı Önder Yılmaz da karakola giderek işlemle ilgili tutanak tutulmasını istedi. Olay yerine gelen polis kepleri taraflarla görüşerek tutanak tuttu. Zabıta görevlileri polise yönetmeliği göstererek yaptıkları işlemin hukuki olduğunu iddia etti.

Anafen Dershanesi Genel Müdürü Ekrem Aydın, ruhsatlarının bulunduğunu savunarak bu millete ve devlete güzel insanlar yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Eğer yasaksa tebligat yapmaları durumunda tabelaları kendilerinin kaldıracağını dile getiren Aydın, burada bir art niyet sezdiklerini söyledi. Aydın, sökülen tabelaların kendilerine verilmemesine de tepki gösterdi.

Reklam Yönetmeliği’nden kaynaklanan fiili bir durum olduğunu belirten Anafen Dershanesi avukatı Önder Yılmaz, belediyenin bu maddeye göre uygulama yaptığını söyledi. Yılmaz, “Biz kurum olarak Anafen olarak müracaatımızı yapmışız iki sene önce, müracaatımızı kabul etmiş, vergimizi ödemişiz, iki yıldır da bu tabelalar burada duruyor. Buna rağmen hiçbir şey yapılmamış, iki gün önceki gece FEM Dershanesi’nin tabelası kaldırıldı, bugün de Anafen Dershanesi ve diğer binadaki gördüğünüz tabelalar kaldırılmaya çalışılıyor. Diğerlerinin de kaldırılacağı söyleniyor ama burada hedef FEM ve Anafen’in tabelaları.” şeklinde konuştu. Yılmaz, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacakları bilgisini de verdi.

Tabelaların söküldüğü binanın yaklaşık yüz metre uzağındaki bir başka binada ise başka bir çalışma dikkat çekti. Kurulan vinç yardımı ile binadaki tabelalarda tamirat yapıldı. Reklam tabelaları binaya sabitlendi. Bir tarafta tabelalar sökülürken diğer tarafta tabelaların sabitlenmesi ilginç görüntü doğurdu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve bir yabancı dil kursunun sökülen tabelaları kamyonetle yüklenerek Edirnekapı’daki Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Aynı binadaki Anafen Dershanesi ile bir finans kuruluşuna ait tabelaların ise daha sonra söküleceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar