Fem Dershanesi'nden YGS öncesi büyük prova

Mardin Fem Dershanesi Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesi düzenlediği deneme sınavı ile öğrencilere prova yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Fem Dershanesi'nden YGS öncesi büyük prova

Mardin Fem Dershanesi Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesi düzenlediği deneme sınavı ile öğrencilere prova yaptırdı. Aileleriyle sınav merkezi olan Artuklu Üniversitesi'ne gelen öğrenciler, sıkı güvenlik kontrolünden geçirilerek içeriye alındı.
    
    FEM Dershanesi, YGS öncesi Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 'Büyük Prova' isimli deneme sınavı yaptı. Öğrenciler gerçek sınavda olduğu gibi sıkı bir kontrolden geçirilerek içeri alındı. ÖSYM'nin uyguladığı prosedürde olduğu gibi içeriye sadece su alınmasına izin verilmesi ise dikkat çekti.

    Mardin FEM Dershaneleri ve ÖSYM İl Koordinatörü iş birliğiyle yapılan sınavda il genelinde 5 bin öğrenci sınava girdi. Gerçeği aratmayan deneme sınavıyla öğrenciler eksiklerini öğrenme, stresi yenme ve karşılaşabilecekleri muhtemel problemleri yerinde tespit etme imkanı bulduklarını belirten Mardin Fem Dershaneleri Genel Müdürü Oktay Ballı, bu sınav provasıyla ile birlikte öğrencilerin hatalarını ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.

    "ÖĞRENCİLERDEN VELİLERLE GELMESİNİ İSTEDİK"

    20 yıldan bu yana Mardin'de eğitim ve öğretim alanında büyük başarılar sağlayan Fem Dershanesi'nin bu yılda bir ilke imza atarak YGS öncesi öğrencilere gerçeği aratmayan deneme sınavı yaptıklarını belirten Dershane Genel Müdürü Okyat Ballı, öğrencilerin stresi yenme ve karşılaşabilecekleri muhtemel problemleri yerinde tespit etme imkânı bulduklarını söyledi.

    Sınavda öğrencilerin oturma şekillerinden tutunda kat ve sınav sorumlusuna kadar gerçek bir YGS gibi olmasını istediklerini ifade eden Ballı, "Burada ki amacımız, öğrencilerimizin sınavın nasıl olacağını gerçek ortamda yaşayarak görmelerini istedik. Sınavdaki amacımız bunu sadece öğrencilerimizin değil aynı zamanda ailelerinde görmelerini sağlamak amacıyla velilerimizin de öğrenciler ile beraber gelmelerini istedik. Velilerimizin de öğrencilerimizi sınava getirmesiyle beraber tam bir sınav öncesi prova oldu. Velilerimiz bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. Sınav sonrasında görüştüğümüz öğrencilerim kendilerini sanki sınavda daha rahat hissetmelerin sağlayacağını bize ifade ettiler. Ümit ediyorum ki bu hazırlığın öğrencilerimizin başarılarına çok olumlu katkıları olacaktır. 23 Mart'ta sınava girecek olan bütün öğrencilere başarılar dilerim.” dedi. CİHAN

Yorumlar