FEM Dershanesi: Tepki ayrıştırıcı faaliyetlere idi

Sivas’ta FEM Dershanesi’ne gelen müfettişlerin çocuklarına anket yaptırmasına velilerin tepki göstermesinin yankıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
FEM Dershanesi: Tepki ayrıştırıcı faaliyetlere idi

Sivas’ta FEM Dershanesi’ne gelen müfettişlerin çocuklarına anket yaptırmasına velilerin tepki göstermesinin yankıları sürüyor. Dershane yönetimi olayda müfettişlerin hedefte yer almasının yanlış anlamaya neden olduğunu, velilerin tepkisinin müfettişlerden ziyade ayrıştırıcı faaliyetlere gösterildiği kanaatinde olduklarını ifade etti.

Bazı özel okul ve dershanelere müfettişlerin gelerek öğrencilere anket yapmasına Sivas’ta bazı veliler tepki göstermişti. FEM Dershanesi Müdürü Bilal Oruç, içinde bulundukları günlerde tüm Türkiye’de özel öğretim kurumlarında gerçekleşen, kamuoyunda da 'sorgu' diye algılanan olayın bir benzerinin dershanede yaşandığını söyledi. Açıklamada, “Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilmiş olan müfettişlerimizin vazifelerinin sona ermesinden sonra bazı velilerin reşit yaşta olmayan çocuklarına böyle bir anketin yapılmasına tepki göstermesi sonucu bazı tatsız olaylar yaşanmış ve medya mensuplarının da olayı haber yapmaları sonucu sanki müfettişlerimiz suçlu gibi bir algı meydana gelmiştir.” denildi.

Yaşanan bu süreçte öğrencilerle yapılan bu işlemin ne anlama geldiğini bildiklerini ifade eden Oruç, "Vazifelerinden dolayı burada olan müfettişlerimize gösterilen tepkinin şahıslara değil 'ayrıştırıcı faaliyetlere' gösterildiği kanaatindeyiz. Kurumumuzun da bağlı olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü ve müfettişlerin bu faaliyetlerin dışında tutulması gerektiğinin savunucularındanız. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar