Felçli çakal, ortezle yürümeye başladı

Bolu'da yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın altında kalarak iki bacağı felç olan çakala Eskişehir'de ortez takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Felçli çakal, ortezle yürümeye başladı

Bolu'da yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın altında kalarak iki bacağı felç olan çakala Eskişehir'de ortez takıldı. Şimdi ortez sayesinde yürümeye başlayan çakal, gerekli tedavilerin tamamlanmasının ardından doğaya bırakılacak.

Bolu'da geçtiğimiz aylarda yolun karşısına geçmeye çalışan çakala araç çarptı. Aracın çarpması sonucu çakalın arka iki bacağı felç oldu. Çakalın yardımına Bolu Yedigöller bölgesinde denetim yapan orman muhafaza ekipleri yetişti. Orman muhafaza ekiplerince alınan çakal, Bolu'da yapılan ilk kontrolünün akabinde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne gönderildi. Çakalın felç olan iki ayağına burada bir süre tedavi uygulandı. Daha sonra Eskişehir'e gönderildi. Çakala Eskişehir'deki 'Çapa' isimli ortopedi ve medikal firması tarafından ortez takıldı. Önceki ortez bacaklarına kavuşan çakal ise bugün yürümeye başladı. Çakal, şimdi eskisi gibi olmasa da yürüyebiliyor. Buradaki gerekli tedavisi tamamlanan çakal daha sonra doğaya bırakılacak.

Niyazi Çapa, "Biz gece boyunca çalıştık. Ona güzel bir ortez yaptık. Yürüme cihazını yaptık. Onu da biraz evvel taktık ve görüldüğü gibi hemen yürümeye başladı." dedi. CİHAN

Yorumlar