Felçli annesine bakan kadının evi aidat borcu yüzünden icradan satıldı

Felçli ve yatalak 87 yaşındaki annesinin bakım ücretiyle yaşam mücadelesi veren kadının evi, apartman aidat borcu ödeyemediği için icra yoluyla satıldı. Evlerinin icra yoluyla satıldığını bakkala gidince öğrenen kadın bundan sonra ne...

Google Haberlere Abone ol
Felçli annesine bakan kadının evi aidat borcu yüzünden icradan satıldı

Felçli ve yatalak 87 yaşındaki annesinin bakım ücretiyle yaşam mücadelesi veren kadının evi, apartman aidat borcu ödeyemediği için icra yoluyla satıldı. Evlerinin icra yoluyla satıldığını bakkala gidince öğrenen kadın bundan sonra ne yapacaklarını düşünüyor.

Kırklarelinin Lüleburgaz ilçesi Yeni Mahalle Fatih 2. Ara sokaktaki Hilal Apartmanı’nda ikamet eden Birgül Pehlivanoğlu (52) ve altı senedir felçli, yatalak olan annesi Habibe Pehlivanoğlu (87), 3 bin 930 TL’lik aidat borcunu ödeyemeyince apartman yöneticisi tarafından icraya verildi.

Pehlivanoğlu, "Yıllardır annemle tek başıma yaşıyorum. Hiç evlenmedim ve annemden başka kimsem yok. Devletin annem için verdiği bakım parası ile geçiniyoruz. 3 bin 930.63 TL’lik aidat borcu yüzünden apartman yöneticisi bizi icraya vermiş. İcra Müdürlüğü de aidat borcu yüzünden evimizi 52 bin 50 TL karşılığında bir başkasına satmış. Annemle rahatsızlığı ile ilgilenirken babadan kalma yıkılmaya yüz tutmuş oturmadığımız eve bırakılan ihbarnamelerden haberimiz çok geç oldu. Evin satıldığını ekmek almaya gidince öğrendim" dedi.

Evin satıldığını öğrenince şok olduklarını aktaran Pehlivanoğlu, "İnanamadık, aidat borcu yüzünden hiç ev satılır mı? Ramazan gününde felçli annemle nereye gideriz? Evi alan kişiye, devlet büyüklerime sesleniyorum. Ne olursunuz yardım edin. Yapılan masrafları ödeyip evimi geri almak istiyorum. Felçli annemin hatırına ne olur yardım edin." dedi.

Devletin yatalak annesi için verdiği bakım parası ile yaşam mücadelesi veren Birgül Pehlivanoğlu, evin 52 bin TL’ye başka birine satıldığını öğrenince şaşkınlık geçirdiğini belirtti. Ramazan gününde kendi evlerinden çıkartılmanın korkusunu yaşayan ve annesinden başka kimsesi olmadığını ifade eden Birgül Pehlivanoğlu, Ramazan ayı gibi mübarek ayda sokakta kalmak istemediklerini söyleyerek yetkililerden yardım istedi. CİHAN

Yorumlar