Fehmi Koru 7 yıl önce yazmış: Sözcü'nün sahibi FETÖ evlerinde yetişmiş

Fehmi Koru'nun 7 yıl önce Yeni Şafak'ta kaleme aldığı yazısında Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın FETÖ evlerinde yetiştiğini bizzat Akbay'ın babasından duyduğunu yazmıştı. Koru, o günkü yazısında bu durum için, "Ben cemaatin muhalefeti de kontrol altına alıp gerektiğinde hükümete sert muhalefet yapmak için bu gazeteyi kurdurmuş olabileceğini düşündüm ve bu yazıyı kaleme aldım." yorumunu yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Fehmi Koru 7 yıl önce yazmış: Sözcü'nün sahibi FETÖ evlerinde yetişmiş

Sonhaberler | Haber Merkezi

Gazeteci Fehmi Koru, Sözcü Gazetesi'ne yönelik FETÖ soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tanık sıfatıyla ifade verdi. Koru'nun ''Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay bana 'Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti' dedi'' ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın haberine göre, 24 Nisan 2010 tarihli Yeni Şafak gazetesinde "Taha Kıvanç" mahlas ismiyle kaleme aldığı ve "Burak Akbay'ın FETÖ evlerinde yetiştiği" iddiasıyla ilgili yazısı sorulan Koru, 1990'lı yıllarda Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay'ın, oğlu hakkında kendisine söylediklerini anlatarak şunları söyledi: ''Burak Akbay'ın yine gazetecilik yapan babası Ertuğrul Akbay ile bir gezi sırasında sohbetimiz olmuştu. Ertuğrul Akbay, bana oğlu Burak'ın 'İsviçre'de cemaate ait bir evde kaldığını, o sayede doğru düzgün yetiştiğini' övgü ile anlatmıştı. Yıllar sonra Burak Akbay'ın ani bir yükseliş sergileyerek Sözcü gazetesini açması bana tuhaf gelmişti.Baba Ertuğrul Akbay'ın bana 90'lı yıllarda bahse konu sohbetinde 'Oğlum dinine bağlı, muhafazakâr değerlere sahip biridir' demesine rağmen Sözcü gibi aşırı muhalif bir gazetenin patronu olmasını ben mantıklı bulmamıştım. Bu nedenle Yeni Şafak'taki yazıyı kaleme aldım. Bu yazımdan sonra Ertuğrul Akbay beni cep telefonumdan aradı. Yazıyı yazdığım için beni eleştirdi. Ben de kendisine 'Burak Akbay kendi imzası ile bir cevap verirse bunu gazete köşesinde yayımlayacağımı' söyledim. Kendisinin söylediklerini yayımlamamı istedi. Ben de 'Muhatabım sen değilsin, Burak Akbay açıklama gönderirse gönderdiği yazıyı köşeme taşırım' dedim. Bu yazımla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Ben cemaatin muhalefeti de kontrol altına alıp gerektiğinde hükümete sert muhalefet yapmak için bu gazeteyi kurdurmuş olabileceğini düşündüm ve bu yazıyı kaleme aldım.''

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söylediği ileri sürüldü.

Londra'da Alman Haber Ajansı DPA'ya açıklamalarda bulunan Akbay, "Türkiye'ye dönersem tutuklanırım" dedi.

Akbay, FETÖ ile ilişkisinin olmadığını iddia etti.

Yorumlar

Hakan Tengrikut sultan bilalde feto evlerinde yetisti. her sakalliya dedem demek yanlis olmazmi? Ama yeni turkiyede nerde adalet ?
hasan get lan akbay sen ancak ananı kandırırsın işte fetö evlerinde yetiştiğin açık yayınında bunu gösteriyor işin gücün hainlik şimdi yedinmi naneyi