Fedakar kadınlar yardıma muhtaç insanları unutmadı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yaşayan fedakar kadınlar, yardıma muhtaç insanlar için yemek yarışması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Fedakar kadınlar yardıma muhtaç insanları unutmadı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yaşayan fedakar kadınlar, yardıma muhtaç insanlar için yemek yarışması düzenledi. Büyük ilgi gören yarışmada jüri üyeleri birinciyi seçmekte zorlandı.

Dicle Öğretmenevi'nin hizmet binasında düzenlenen programa Dicle Kaymakamı Remzi Kattaş'ın yanı sıra eşi Fatma Kattaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Müftüsü Ömerül Faruk Altun ve çok sayıda kadın katıldı. Büyük ilgi gören yarışmaya 17 yarışmacı katıldı. ilçe ve köylerden katılan yarışmacılar hünerlerini yardıma muhtaç insanlar için sergiledi. Yarışma, geleneksel yemekler, hamur işi ve tatlılar olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Pandarit yemeğiyle başlayan programda jüri üyeleri, öncelikle yemeğin görünüşünü değerlendirip sonra tadına baktı. Birbirinden lezzetli yemek ve tatlıların görücüye çıktığı yarışmada jüri üyeleri birinciyi seçmekte oldukça zorlandı. Jüri üyeleri, kadınların böyle güzel bir amaca önderlik ettikleri için teşekkür etti. Yemeklerin hepsinin birbirinden güzel olduğunu söyleyen jüri üyeleri, kadınların yemek kültürüne büyük katkıları olduğunun altını çizdi.

Alanında deneyimli aşçılardan oluşan jüri üyeleri, yemek ve tatlıları tek tek tadarak birinciyi seçti. Yarışmaya 'Silki tatlısı' ile katılan Gülten Aktay birinci seçilirken, Ayten Arukan, 'Asir tatlısı' ile ikinci, 'Katkat böreği' ile Batur köyü Doğan mezrasından Hacer Ecer ise üçüncü oldu. Yarışmada toplanan yardımlar ilçede yaşayan muhtaç ailelere dağıtıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Dicle Kaymakamı Remzi Kattaş, böyle anlamlı bir programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Yaklaşık 6 aydır ilçede görev yaptığını anlatan Kattaş, yörenin kendine has güzelliklerini müşahede ettiğini ifade etti. Ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle misafirperverliğiyle, yemekleriyle hep aynı olduğunu belirten Kaymakam Kattaş, yemekten başlayarak her yönde kardeşlik kavramının içinin olduğunu gördüğünü anlattı. Kattaş, bu yarışma vesilesiyle de bir kere daha bunun ortaya çıktığını söyledi.

Kaymakam Kattaş'ın eşi Fatma Kattaş da Dicle'de yaptıkları ev ziyaretlerinde ilçenin mutfağının zengin olduğunu gördüklerini vurguladı. Bayanların da bu konuda maharetli olduklarını gözlemlediklerini aktaran Fatma Kattaş, "Yörenin kendine has yemeklerinin tekrar hatırlanması, kaynaşma ve bir araya gelme, sosyal aktivite bakımından böyle bir yarışmanın ilçeye renk katacağını düşündük. Yarışmaya katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar