FBI’nın da aradığı bilişim suçlusu Fikirtepe’de yakalandı

Maltepe polisi, Amerikan federal soruşturma bürosu FBI’ın da peşinde olduğu ve birçok ülke polisi tarafından aranan bilişim suçlusunu Kadıköy Fikirtepe’deki bir evde kıskıvrak yakaladı.

Google Haberlere Abone ol
FBI’nın da aradığı bilişim suçlusu Fikirtepe’de yakalandı

Maltepe polisi, Amerikan federal soruşturma bürosu FBI’ın da peşinde olduğu ve birçok ülke polisi tarafından aranan bilişim suçlusunu Kadıköy Fikirtepe’deki bir evde kıskıvrak yakaladı. Bankamatiklere yerleştirdikleri kopyalama cihazları ile yüzlerce kişinin kredi kartı bilgilerini manyetik kartlara aktaran şebeke üyelerinin bu yolla yaklaşık 4 milyon liralık hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Bir ihbarı değerlendiren Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri takibe aldığı Dursun D. ve Muhteşem A’yı takibe aldı. Zanlıların bankalardaki makinelere düzenek yerleştirdiklerini belirleyen ekipler şahısları gözaltına aldılar. Zanlılar yapılan sorguda Nurettin E. İsimli kişi tarafından aldıkları talimatlarla düzenekleri bankamatiklere yerleştirdiklerini söyledi. Nurettin E.’yi takibe alan Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kadiköy Fikirtepe Mahallesi’nde tespit edilen adreste arama yapmak için gerekli mahkeme iznini de aldıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. Nurettin E.’yi gözaltına alan ekipler, alınan ifadeler doğrultusunda şebekede kurye olarak görev yaptıkları tespit edilen Sinem Sezer D. ile Dinara A.’yı da gözaltına aldıktan sonra Fikirtepe Mahallesi’ndeki evde arama yaptı.

Aramada 4 laptop bilgisayar, 10 telefon, 109 adet kullanıma hazır kopyalanan ve şifreleri belirlenen kredi kartı, 30 bin lira, 1000 dolar, 3 adet kameralı kart kopyalayıcı, 1 adet slip kart kopyalayıcı, vatandaşlara ait T.C. kimlik numaraları ile İstanbul Sanayi Odası’na ait kayıtlı şirketlerin listesi ve banka bilgileri ele geçirildi. Kredi kartı kopyalama yöntemi ile zanlıların ilk belirlemelere göre yaklaşık 4 milyon TL para çaldıkları belirlendi.

Maltepe Asayiş Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen zanlılar, basın mensuplarının sorularına ise “İstersem seni bile kopyalarım.” diye cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar