Fatura ödeme merkezinden milyonluk vurgun iddiası

İzmir’in Buca ilçesinde bir fatura ödeme merkezi bulunan N.K. adlı kişinin, son üç ayda topladığı fatura paralarını ilgili kurumlara yatırmadığı ve yaklaşık 1 milyon lirayla ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatura ödeme merkezinden milyonluk vurgun iddiası

İzmir’in Buca ilçesinde bir fatura ödeme merkezi bulunan N.K. adlı kişinin, son üç ayda topladığı fatura paralarını ilgili kurumlara yatırmadığı ve yaklaşık 1 milyon lirayla ortadan kaybolduğu iddia edildi. Dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar şikayetçi oldu.

İddiaya göre N.K., Kasaplar Meydanı'nda yaklaşık iki yıl önce fatura ödeme merkezi açtı. Son üç ayda çok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını gereken kurumlara yatırmayarak ortadan kayboldu. Aboneler, dolandırıldıklarını ödedikleri faturalarla ilgili, "Borç sebebiyle elektriklerin kesileceği..." yazıları gelince anladı. Soluğu fatura ödeme merkezinde alan vatandaşlar, işyerinin kapandığını gördü ve, "Cenaze nedeniyle kapalıyız" yazısıyla karşılaştı. Bunun üzerine onlarca kişi, karakola giderek şikayetçi oldu. N.K.’nin komşuları, geçen pazartesi son defa açtıktan sonra bir daha görünmediğini, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine işyerini kapatarak gittiğini söyledi. Bu hafta başından itibaren özellikle Gediz A.Ş.'den kişi ve kurumlara, son aylardaki ödemelerin yapılmaması sebebiyle elektriklerinin kesileceği bildiriminin gitmesi üzerine durum ortaya çıktı.

Eşinin telefonla kendisini bilgilendirdiğini belirten Sinan Bağcı, “Evin gazını kesmişler. Eşim aradıktan sonra geldim ama kapalı. Daha önce de cep telefonum kapanmıştı, geldim, parasını aldım. Evine bakacağım, orada da değilse suç duyurusunda bulunacağım.” dedi. Dilek Demirci de, “Yıllardır tanıdığımız esnaf. Sürekli ödemelerimi buradan yapıyordum. Faturalarımı ödediğim halde kesildi. Telefon açıyorum, kimseye ulaşamadım. Mecburen buraya geldim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar