Fatura ödeme merkezinde dolandırıcılık iddiası

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir fatura ödeme merkezi bulunan R.A. adlı kişinin, son 3 ayda topladığı fatura paralarıyla kayıplara karıştığı için vatandaşlar şikayetçi oldu.     İddiaya göre R.A., Tuna Mahallesi...

Google Haberlere Abone ol
Fatura ödeme merkezinde dolandırıcılık iddiası

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir fatura ödeme merkezi bulunan R.A. adlı kişinin, son 3 ayda topladığı fatura paralarıyla kayıplara karıştığı için vatandaşlar şikayetçi oldu.

    İddiaya göre R.A., Tuna Mahallesi 1690 Sokak üzerinde fatura ödeme merkezi açtı. Son 3 ayda çok sayıda kişi ve kurumdan topladığı fatura paralarını gereken kurumlara yatırmayarak ortadan kayboldu. Aboneler, dolandırıldıklarını ödedikleri faturalarla ilgili, "Borç sebebiyle elektriklerin kesileceği..." yazıları gelince anladı.

    

    Soluğu fatura ödeme merkezinde alan vatandaşlar, işyerinin kapandığını gördü ve ulaşmak isteyenler için yazılı bir telefon yazısıyla karşılaştı. Bunun üzerine onlarca kişi, karakola giderek şikayetçi oldu. Özellikle Gediz A.Ş.'den kişi ve kurumlara, son aylardaki ödemelerin yapılmaması sebebiyle elektriklerinin kesileceği bildiriminin gitmesi üzerine durum ortaya çıktı. Fatura Ödeme Merkezine elektrik, internet ve doğalgaz faturalarını yatıran 27 kişi, R.A. isimli şahıs hakkında dava açtı.

    Karşıyaka Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Dava evrakların incelenmesi ve R.A.’ya ulaşılması için önümüzdeki temmuz ayına ertelendi. Adliye önünde toplanan mağdurlardan Emine Bitik, “Ocak ayında ev telefonum kesildi. Sürekli faturalarımı buraya yatırıyordum. Son 3 ayın faturasını yatmamış. Zaten dükkanı kapatıp gitmiş. Kapıya bıraktığı numaraya da ulaşamadık.” dedi.

    300 kişinin üzerinde mağdur olduğunu belirten Musa Öksüz, "Evin gazını kesmişler. Eşim aradıktan sonra geldim ama kapalı. Suç duyurusunda bulunduk bugün ilk dava görüldü. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." diye konuştu. Merih Türküstün de, "Sürekli ödemelerimi buradan yapıyordum. Faturalarımı ödediğim halde kesildi. Telefon açıyorum, kimseye ulaşamadım. İlk dava ertelendi. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

    Benzer bir olay da Buca ilçesinde bir fatura ödeme merkezinde yaşanmıştı. N.K. adlı kişi, yaklaşık 1 milyon lirayla ortadan kaybolmuş, dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar şikayetçi olmuştu. CİHAN

Yorumlar