Fatma Şahin mazbatasını aldı, Güzelbey Büyükşehir’e veda etti

Gaziantep’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahim Karabağ’ın elinden aldı.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Şahin mazbatasını aldı, Güzelbey Büyükşehir’e veda etti

Gaziantep’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrahim Karabağ’ın elinden aldı. Başkanlık koltuğunu da Asım Güzelbey’den devralan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, “Bize düşen şey başkanımızın getirdiği noktayı yukarıya taşımak. Bu bir bayrak yarışı, maraton koşusu.” dedi.

Gaziantep Adalet Sarayı’nda düzenlenen mazbata töreninde konuşan Şahin, 30 Mart seçimlerinin milli iradenin hakim olduğu seçimler olduğunu belirtti. Şahin, “30 Mart seçimleri güvenin ve istikrarın devamı yönünde halkımızın bize verdiği seçimler olmuştur. Hamdolsun biz kampanyaya başladığımız andan itibaren bütün Türkiye’ye örnek bir kampanya süreci yaşadık. Bütün partilerimizle beraber hizmette barış içinde yarışacağımıza, projede yarışacağımıza ve milletin bizden beklentisi olan bu şehri kentler yarışında nasıl daha yukarı çıkarabiliriz anlayışıyla yarışacağımıza söz verdik. Bu sözü yerine getirerek huzurunuzdayız.” ifadelerini kullandı.

Şahin’e konuşmasının ardından İl Seçim Kurulu Başkanı Abdurrrahim Karabağ tarafından mazbatası teslim edildi. Mazbata töreninin ardından devir teslim törenine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na giden Şahin’i, burada selefi Asım Güzelbey kapıda karşıladı. Yoğun bir kalabalığın bulunduğu makama geçen halef ve selef başkanlar burada birer konuşma yaptı.

Güzelbey, “10 yıl bu görevi yapan belediye başkanı olarak bugün görevi Sayın Fatma Şahin Hanımefendi'ye devrediyorum. Kendisi Gaziantep’in yetiştirdiği çok önemli bir politikacıdır. Bakanlık görevlerindeyken çok önemli hizmetler yapmıştır. Gaziantep’e de çok iyi şeyler yapacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şahin de Güzelbey’in tecrübesini önemsediğine vurgu yaparak, “Çünkü belediyecilik ihtisas isteyen bir iş. Biz bir aile olarak hiçbir zaman eski yeni başkan, eski yeni vekil olarak hiçbir zaman yapmadık. Hep takımın bir parçası olarak hizmet yaptık. İsmimizin yanında ne yazarsa yazsın bu partinin, hükümetin, teşkilatın mensubu olmaktan büyük şeref ve onur duyduk. Dolayısıyla başkanımızın ve ekibinin bugüne kadar bu şehre yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de onların tecrübesiyle, desteklerinin devam ederek, bu hizmetlerin devam edeceğini bütün hemşehrilerime söz veriyorum. Bize düşen şey başkanımızın getirdiği noktayı yukarıya taşımak. Bu bir bayrak yarışı, maraton koşusu. Bize düşen şey, genel olarak devletten gelen tecrübemizle parlamento tecrübemizi, başkanımızın ve ekibinin yerel tecrübesiyle birleştirip, bu şehri kentler yarışında birinci ligde olduğu gibi devam ettirmek ve yerelden küresele bu şehrin gücünü kullanmak.” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından, Şahin Güzelbey’i kapıya kadar uğurladı. Güzelbey de özel aracıyla Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.

Öte yandan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Oğuzeli ilçesinin yeni belediye başkanı Mehmet Sait Kılıç da mazbatasını alan isimler arasında yer aldı. CİHAN

Yorumlar