Fatih'te İsrail protestosu

Fatih’te Cuma namazı sonrası toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, İsrail’in son günlerde Filistin’e düzenlediği hava ve kara operasyonlarını protesto etti. Hayatını kaybeden Filistinliler...

Google Haberlere Abone ol
Fatih'te İsrail protestosu

Fatih’te Cuma namazı sonrası toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, İsrail’in son günlerde Filistin’e düzenlediği hava ve kara operasyonlarını protesto etti. Hayatını kaybeden Filistinliler için dualar eden grup, olaysız şekilde dağıldı.

Fatih Camisinde toplanarak Cuma Namazı kılan Özgür-Der üyesi bir grup, namazın ardından İsrail aleyhine slogan atarak Saraçhane Parkı’na yürüdü. Yanlarında getirdikleri ‘İki devletli çözüme hayır’, ‘Şehitlerin hesabı sorulacak’, ‘Ey yöneticiler, kınamak size ölmek bize düştü’ şeklinde pankart, döviz ve Filistin Bayraklarıyla birlikte Saraçhane Parkı’nda toplanan grup, İsrail’in son günlerde Filistin’e düzenlediği hava ve kara operasyonlarını protesto etti. Grup, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri aleyhine sloganlar atıp hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti.

Protestoların ardından bir konuşma yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Gazzeli Müslümanlar, bir daha asla Siyonist zalimlerin Gazze’yi işgal etmelerine izin vermeyecekler. Asla Gazze’yide diğer topraklarımızı da Siyonistlere çiğnetmeyecek inşallah. Gün gelecek Batı Şeria’dan da, Hayfa’dan da defolup gittiği günleri Rabbimiz bize göstersin inşallah. Siyonistlerin bu coğrafyada yeri yok. İsrail denen çetenin Ortadoğu’da yeri yok. Fakat şunu bilelim ki İsrail denen çetenin bu topraklardan gitmesi için öncelikle bizlerin bilincimizde, yüreğimizde İsrail denen çetenin olmadığını kabul etmemiz lazım.” diye konuştu.

Ölenler için yapılan duaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar