Fatih Üniversitesi’nden Türkmen şair onuruna gala yemeği

Fatih Üniversitesi, Türkmen bilgini ve şairi Mahtumkulu Firaki anısına düzenlenen 'Mahtumkulu Dünya Medeniyetinde' konulu sempozyum dolayısıyla gala yemeği verdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi’nden Türkmen şair onuruna gala yemeği

Fatih Üniversitesi, Türkmen bilgini ve şairi Mahtumkulu Firaki anısına düzenlenen 'Mahtumkulu Dünya Medeniyetinde' konulu sempozyum dolayısıyla gala yemeği verdi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan tarafından verilen yemeğe büyük bir katılım oldu.

Yemekte konuşan Prof. Dr. Tekalan, yemeğin ünlü şahsiyet Mahtumkulu’ya atfedilen bir yemek olması bakımından ayrı bir önem arz ettiğini söyledi. Tekalan, bu tür toplantıların yapılmasına vesile olan Mahtumkulu gibi şahsiyetlerin insanlar arasında barış ve huzurun olmasına önemli katkı sağladığını kaydetti.

Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Oraz Muhammed Çariyev ise Fatih Üniversitesi’nin ünlü şairleri Mahtumkulu’yu konu edinen bir sempozyuma ev sahipliği yapmasından dolayı şükranlarını dile getirdi. Sempozyumun organzatörlerinden Türkmenistan İlimler Akademisi Başkanı Yardımcısı Yusuf Hekimov de ünlü şairleri Mahtumkulu’nun vesile olduğu bu tür etkinliklerin, kökleri bir olan iki kardeş ülke halklarını daha da yakınlaştırıp kaynaştırdığını ifade etti.

Yemekte, daha sonra Türkmenistan heyeti adına üniversite rektörü Tekalan’a Gün anısına Türkmen halısı hediye edilirken, üniversite öğretim görevlilerine de Türkmen milli kıyafetleri telpek ve çapan giydirildi. Gece sonunda sahne alan Türkmen sanatçılar ise sergiledikleri renkli gösterilerle törene ayrı bir renk kattı. CİHAN

Yorumlar