Fatih Üniversitesi'nden Gazze'de yaşanan insanlık dramına kınama

Fatih Üniversitesi, son günlerde Gazze'de yaşanan insanlık dramını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, önceki günlerde diğer üniversiter tarafından yapılan ortak kınamanın Fatih Üniversitesi'ne ulaştırılmadığı için isminin...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi'nden Gazze'de yaşanan insanlık dramına kınama

Fatih Üniversitesi, son günlerde Gazze'de yaşanan insanlık dramını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, önceki günlerde diğer üniversiter tarafından yapılan ortak kınamanın Fatih Üniversitesi'ne ulaştırılmadığı için isminin yer almadığı belirtilerek, yönetimin bildiriyi hazırlayanlarla irtibata geçilerek yanlışın düzeltildiği ve Fatih Üniversitesi'ninde ortak kınama bildirisine aynen katıldığı ifade edildi.

Fatih Üniversitesi'nin yaptığı açıklaması şöyle: "Günlerdir Gazze’de yaşanan insanlık dramına farklı biçimlerde şahit olmaktayız. İnsanlık dışı bu duruma çeşitli çevrelerden tepki geldiği gibi üniversitelerden de tepkiler gelmekte ve bildiriler yayınlanmaktadır. Ancak dünden bu yana kamuoyunda bize intikal etmeyen bir bildiriye imza atmadığımız yönünde bazı eleştiriler var. Gazze’de yaşanan zulmü kınayan ve birçok üniversitenin imzası bulunan; ancak tarafımıza hiçbir şekilde ulaşmayan bu bildiriden dolayı maalesef yanlış anlaşılmalar oluşmuştur. Söz konusu bildiriyi hazırlayanlar ile irtibata geçilmiş ve yanlış düzeltilmiştir.

Bu ve buna benzer zulümlerin, haksızlıkların ve hukuksuzlukların üniversitemiz tarafından kınanması kadar doğal bir şey yoktur, olamaz. Üniversitemiz, gerek Filistin ve Suriye gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlara yapılan haksızlık ve zulümlerin karşısında olmuş ve bunu her defasında beyan etmiştir. Özellikle burada yaşayan Müslüman kardeşlerimize Fatih Üniversitesi Rektörlüğü, Toplumsal Duyarlılık Merkezi ve öğrenci kulüplerimiz aracılığı ile hem maddi hem manevi yardımlarda bulunulmuştur.

Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için uzun uğraşlar sonucunda ulaştığımız bu bildirideki fikirlere aynen katıldığımızı kamuoyuna duyururuz.

Fatih Üniversitesi Rektörlüğü"

CİHAN

Yorumlar