Fatih Üniversitesi'nden eğitim çalıştayı

Fatih Üniversitesi'nin düzenlediği eğitim çalıştayında, iyi ve unutulmayacak öğretmen olmanın metotları tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi'nden eğitim çalıştayı

Fatih Üniversitesi'nin düzenlediği eğitim çalıştayında, iyi ve unutulmayacak öğretmen olmanın metotları tartışıldı. Çalıştaya katılan akademisyenler, 'öğretmenlik mesleği gelecek kuşağı kapsayacak sevgi, ilgi ve merhameti gerektirir' fikrinde buluştu.

Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fakülte-Okul İşbirliği Çalıştayı düzenledi. Ana teması 'Benden Mentör olur mu?' olan çalıştayda, branş bazında mentörlük konuşuldu. Bir yandan aday öğretmenlerin yetiştirilmesinde mentörlüğün çerçevesi çizilirken, diğer yandan da bu süreçte yaşanan sorunlar ve mentörlerden beklentiler üzerinde duruldu.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Fatih Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Gücin, gelişen teknolojiyle öğretmenlerin kendini sürekli dinamik tutması gerektiğine değindi. Öğretmenlerin mesleklerini ciddiye almaları gerektiğine de değinen Gücin, "Bu çalıştay, eğitim bilimciler ile öğretmenleri bir araya getirmesi ve iki tarafın kazandığı deneyimleri birbirleri ile paylaşması adına çok önemli. Burada yapılan fikir ve bilgi alış verişi sayesinde mesleki anlamda öğretmen yetiştirme yöntemlerimizdeki zayıf ve iyi yönlerimizi görme şansımız oluyor." diye konuştu.

Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şimşek de yeni kuşak öğretmenlerin edebiyat, dil ve sınıf yönetimi konusunda kaygılı olduklarını ifade etti. Şimşek, "Gelecek nesil öğretmenler daha kaygılı ve mükemmeliyetçi oluyor. Danışman öğretmenlere bu kapsamda çok fazla görev düşüyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar