Fatih Üniversitesi'nde 15. mezuniyet sevinci

Fatih Üniversitesi, bu yıl 15. dönem mezunlarını vererek görkemli bir törenle öğrencilerini uğurladı. Kuruluşundan bu yana 20 bin 300 mezun veren Fatih Üniversitesi, 2013-2014 öğretim yılında 2 bin 800 öğrencisini mezun etmenin gururunu...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi'nde 15. mezuniyet sevinci

Fatih Üniversitesi, bu yıl 15. dönem mezunlarını vererek görkemli bir törenle öğrencilerini uğurladı. Kuruluşundan bu yana 20 bin 300 mezun veren Fatih Üniversitesi, 2013-2014 öğretim yılında 2 bin 800 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Törene farklı ülkelerden üniversite rektörü ve yabancı misafirler de katıldı.

Fatih Üniversitesi 2014 mezuniyet töreni, mezun olan öğrenciler ve ailelerinden gelen Twitt duvarında yayınlanması ile başladı. ORA Arena’da gerçekleşen mezuniyet törenine dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 50’den fazla rektör, akademisyen, çeşitli davetliler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Organizasyonda sahne alan Fire Storm Ateş Dansı Grubunun şovu ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Törende konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, bu yıl mezun olan 2 bin 800 öğrencinin Türkiye'nin önemli birer bilim insanı, mühendisi, eğitimcisi ve iş adamı olacağından emin olduğunu belirtti. Gelecekte Fatih Üniversitesi'ni bugünün mezunlarının idare edeceğine değinen Tekalan, "Global dünyada donanımlı insan olmak gerekiyor. Bilime öncelik vermek ama ahlakiliği de unutmamak gerekiyor. Biz çocuklarımız dediğimiz öğrencilerimize bunu aşılamak istedik. Gelecek çağın insanında aranan özellikler bunlardır. Bu vesile ile mezun olan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, hayata atıldıkları bugünden itibaren hepsine başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Fakültelerini dereceyle bitiren ve üniversite birincisi olan öğrenciler, başarı belgelerini rektörlerin elinden aldı. Tören sonrasında öğrenciler keplerini atarak mezuniyetin tadını çıkardı.

CİHAN

Yorumlar