Fatih Üniversitesi Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

Fatih Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim gören öğrenciler mezun olurken kucağında çocuklarıyla diploma almaya gelen mezunlar dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi Yüksek Lisans Mezunlarını Verdi

Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin, iş hayatı içerinde olup da yüksek lisans eğitim alanların, üniversitelerin kadrosuna geçme konusunda tecrübesiz lisansüstü mezunlarına göre daha şanslı olduğunu söyledi.

Fatih Üniversitesi’nde çeşitli alanlarda yüksek lisans yapan 200 öğrenci mezun oldu. Büyükçekmece Yerleşkesi’nde yapılan mezuniyet törenin renkli görüntülere sahne oldu. Bebekleriyle ve ailece yüksek lisans eğitim alanlar dikkat çekti. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu bir çift de lisansüstü diplomalarını almaya bebekleriyle geldi.

Üniversitenin lisansüstü eğitime yaptığı yatırımlardan bahseden ve bu sayede öğrenci sayısının arttığını ifade eden Rektör Yardımcısı Fahrettin Gücin, ilk mezunların profesörlüğe kadar yükseldiklerini söyledi. Türkiye hatta dünya üniversiteleri arasına girmek için uğraştıklarını belirten Gücin, “Lisansüstü diplomalı sayısını artırmak için çalışıyoruz. Üniversitemizde ilk mezunlarımız doçent oldular. Yüksek lisans mezunlarına hedef koymaya çalışıyoruz. Buradan mezun olan arkadaşların zaten birçoğu çalışıyor ve iş hayatı içerisindeler. İş hayatı içerisinde yüksek lisan yapanlar bir fırsat doğduğunda bir üniversitede, diğer iş hayatında bulunmamış mezunlara göre daha faydalı olacağını bildiğimiz için söylüyoruz. Bu anlamda fakültelerde böyle durumda olan arkadaşları kadromuza katmak için özel bir gayretimiz var. Yüksek lisans yapan arkadaşlarımızın tecrübelerini öğrencilerimize aktarmalarını istiyoruz. Zaman zaman derslere girerek öğrencilere ders vermeniz faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar