Fatih Üniversitesi, üniversite adaylarıyla iftarda buluştu

Fatih Üniversitesi görevlileri Edirne’de düzenledikleri iftar yemeğinde üniversite adayı öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.Yıllarca emek verdikten sonra liseyi bitiren öğrenciler üniversite hayalini gerçekleştirmek için yoğun bir...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi, üniversite adaylarıyla iftarda buluştu

Fatih Üniversitesi görevlileri Edirne’de düzenledikleri iftar yemeğinde üniversite adayı öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

Yıllarca emek verdikten sonra liseyi bitiren öğrenciler üniversite hayalini gerçekleştirmek için yoğun bir çaba gösterdi. Hayatları için bir dönüm noktası niteliğini taşıyan stresli sınavı da geride bırakan öğrencileri bu kez tercih heyecanı sardı. Öğrencilerin doğru tercihte bulunmaları ve hayal ettikleri üniversite ve bölümlere yerleşmeleri amacıyla Fatih Üniversitesi ve FEM Dershaneleri ortak bir çalışma yaptı. Bu kapsamda üniversite görevlileri Edirne’ye gelerek FEM’in ev sahipliğinde verilen iftar yemeği öğrencisinde öğrenci ve velileriyle bir araya geldi.

Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zeki Yıldırım, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bakıtcan Bahattin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fevzi Eneç’in katıldığı buluşma programında öğrenci ve velileriyle karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleşti.

Öğrenci ve ailelerinden gelen sorular üniversite görevlileri tarafından bir bir cevaplandırıldı. Fatih Üniversitesi hakkında bilgiler aktarıldı. Bilgilendirme programı ile bilgili bilgi veren Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zeki Yıldırım, üniversite sınavı sonuçlarının açıklandığını ve öğrenciler için tercih döneminin başladığını söyledi.

Üniversite eğitimin bir meslek tercihi olduğunu belirten Yıldırım, “Öğrenci hayat boyu yapacağı bir işi tercih ediyor. O bakımdan biz Fatih Üniversitesi ve FEM Dershaneleri ortak bir şekilde öğrencilere meslekler hakkında bilgi vermek, onları doğru tercih noktasında yönlendirmek aynı zamanda üniversitemizin bölümleri hakkında onları bilgilendirmek için birlikte böyle bir organizasyon yaptık. Hem öğrenciler hem de velileri bize soruları soruyorlar. Biz de onları bu konuda bilgilendirmiş oluyoruz.” dedi.

Anne ve babaların, çocuklarını hayalinde bir yere yerleştirdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Benim oğlum doktor, kızım hakim olsun gibi. Ama kişiliğine uyuyor mu, uymuyor mu? Mesleğin zorlukları, iyilikleri, güzellikleri nelerdir? Bunları bilmiyor olabilirler. Biz bu konuda mesleklerle ilgili bilgi vermiş oluyoruz. Kişiliklerine uyuyor mu uymuyor mu karşılıklı konuşurken bu konuda bilgi paylaşmış oluyoruz. Çok verimli bir program oldu. Edirne FEM Dershaneleri bizi çok güzel misafir etti. Öğrenci ve aileleriyle iyi bir ortamda buluşmuş olduk." diye konuştu.

FEM Dershaneleri Müdürü Muammer Eker, üniversite sınavının açıklandığını ve öğrencilerin ayın 17’sine kadar tercihleri yapacaklarını belirtti.

Dershane olarak bütün üniversitelerle bir araya gelip tercih döneminde öğrenciler yardımcı olmak istediklerini ifade eden Eker, “Bu akşam da Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Fatih Üniversitesi’ni Edirne’de ağırlıyoruz. Üniversiteden öğretim görevlileri geldi. Öğrenci ve velileri üniversite öğretim görevlileriyle bir araya gelecekleri bir ortam sunmuş olduk. Düzenledikleri iftar yemeğine yoğun bir katılım oldu. Öğrenci ve velilerine çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar