Fatih Üniversitesi Teknoloji Zirvesi ‘FUTECH’14’ sona erdi

Fatih Üniversitesi Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen FUTECH’14 Teknoloji Zirvesi, farklı üniversitelerden 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi Teknoloji Zirvesi ‘FUTECH’14’ sona erdi

Fatih Üniversitesi Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen FUTECH’14 Teknoloji Zirvesi, farklı üniversitelerden 250 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Katılımcılar, teknolojinin insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, "Teknoloji yaşamı kolaylaştırmalı." dedi.

Fatih Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fatih IEEE Kulübü ve Bilgisayar Mühendisliği Fatih ACM Kulübü tarafından ortak düzenlenen teknoloji zirvesi FUTECH’14, Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bir gün süren zirvede elektrik, elektronik, güvenlik, yazılım, pazarlama, sosyal medya alanında öncü ve lider konuşmacılar katılımcılar ile buluşarak bugünün mühendisleri ile geleceğin mühendisleri bir araya geldi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Fatih Üniversitesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Hüseyin Sağkol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nin uygulamalı eğitim açısından seçkin bir öğrenci grubuna sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin desteğiyle güzel organizasyon ve projelere imza attıklarını söyleyen Sağkol, 'FUTECH’14 Teknoloji Zirvesi'nin de bunlardan biri olduğunu belirtti. Öğrencilerin ufkunun katılımcıların konuşmalarıyla, onların bakış açılarıyla genişleyecek olmasının kendileri için anlamlı olduğunu kaydeden Sağkol, "Eğitimlerin tamamında öğrencilerin hayata gerektiği gibi hazırlanıp yeni bir pencere açabilmeleri sonucunu hedefliyoruz. Zaten teknolojinin asıl amacı da insanın bakış açısını, ufkunu genişletmek ve yaşamı kolaylaştırmaktır. FUTECH’14’ünde söz konusu amaca hizmet edeceğine inanıyorum." dedi.

Zirve Koordinatörlerinden Çetin Kılıç da öğrencilerin sektör yetkilileriyle buluşmalarının okullarındaki uygulamalı eğitime katkı sağlayacağını düşündüklerini ve öğrencilerin iş dünyası yetkilileriyle buluşmalarının üniversite-sanayi işbirliğini artıracağını kaydetti. Bilgisayar Mühendisliği Kulübü Başkanı Eyüp Mutlutürk ise 'FUTECH’14 Teknoloji Zirvesi'nin geleneksel hale gelmesi ve bundan sonraki yıllarda da etkin biçimde sürmesi için çalışacağını ifade etti.

Etkinliğin sonunda katılımcılar, yapılan çekiliş ile tabletler, eğitimler, hediye çekleri gibi hediyelere sahip olma şansı yakaladı. Katılımcılara sertifika da verilen zirvede, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
CİHAN

Yorumlar