Fatih Üniversitesi, basketbolda Türkiye şampiyonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 10-17 Mayıs tarihlerinde Kayseri’de tertip edilen ‘Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası’nda Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Finalde...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Üniversitesi, basketbolda Türkiye şampiyonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 10-17 Mayıs tarihlerinde Kayseri’de tertip edilen ‘Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası’nda Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Finalde Haliç Üniversitesi’ni 86-83 yenen takım, gelecek sene Hollanda'da yapılacak Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek.

‘Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası’na 170 üniversite takımı katıldı ve sadece 8 takımın Süper Ligde mücadele etti. Burada 5 senede 3 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Avrupa ikinciliği bulunan Fatih Üniversitesi’nden Sertaç Şanlı turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

Takım kaptanları Kerem Özkan ve Caner Ercan ise şampiyonluğun kendileri için alışılan bir durum olduğunu ifade etti. Kaptanlar, bu başarının bir Avrupa Şampiyonluğu ile taçlanması temennisinde bulunurken, Türkiye’nin olumlu anlamda tanınmasına katkı sunmanın bir sporcu için önemli olduğunu vurguladı. Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Soma'yı da unutmadı.

Sportif Direktör M. Coşkun Uslusoy ise üst üste kazanılan Türkiye şampiyonluklarının kendilerini motive ettiğini ifade ederek, “Artık ülke olarak yurtdışında daha imajı kaliteli ve yüksek bir ülke olarak tanıma zamanıdır. Biz spor alanında ülkemizi temsil ediyoruz ve çok şükür başarıyoruz. Umuyoruz ki sadece spor alanında değil hemen her alanda ülkemizin bilinirliğine katkılar sunulur. Olumlu değerler katmak her vatandaşın görevidir. Bizler maça Soma için dualarla çıktık. Bu başarımızı Soma’da elim bir faciada yaşamlarını yitiren kardeşlerimize armağan ediyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar