Fatih Koleji'nin olimpiyatına devlet okullarından büyük katılım

Sakarya Fatih Koleji tarafından düzenlenen İlköğretim Kurumları Arası Sakarya Matematik Türkçe Olimpiyatı’na (İMATO) devlet okulları büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nin olimpiyatına devlet okullarından büyük katılım

Sakarya Fatih Koleji tarafından düzenlenen İlköğretim Kurumları Arası Sakarya Matematik Türkçe Olimpiyatı’na (İMATO) devlet okulları büyük ilgi gösterdi. İMTO’ya ağırlığı devlet okulları olmak üzere 279 okul ve ilköğretim 4,5,6,7 ve 8. sınıflardan yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayı ile Sakarya Fatih Koleji Erenler Kampüsü’nde düzenlenen olimpiyatta 4.sınıflarda Atahan Çankaya, 5.sınıflarda Yiğit İnce, 6.sınıflarda İkranur Bozyurt, 7.sınıflarda Cahid Enes Keleş, ve 8. sınıflarda ise Elif Kelemci birinci oldu.

Okulda düzenlenen törenle dereceye giren ilk 20 öğrenci ile öğretmenler ve okullara da çeşitli hediyeler verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Sakarya Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, bir konuşma yaptı. Taşdemir, kurum olarak olimpiyat, proje, SBS, LYS, spor, sanat gibi birçok alanda öğrencilerin başarılarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Taşdemir, "Uyguladığımız eğitim sistemleriyle öğrencilerimizi çok yönlü yetiştiriyoruz. Ayrıca yapmış olduğumuz bu tür yarışmalarla çevredeki yetenekli öğrencilerimizin de kendilerini göstermelerine katkıda bulunuyoruz. İMATO’ya yoğun ilgi gösteren başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmen ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar