Fatih Koleji'nden İngilizcede iki ulusal başarı daha

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri, İstanbul Fatih Kolejleri'nin organize ettiği (SOBİO) 10.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nden İngilizcede iki ulusal başarı daha

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri, İstanbul Fatih Kolejleri'nin organize ettiği (SOBİO) 10.Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda İngilizce takdim ve proje kategorisinde 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Her yıl daha fazla katılımcının yarıştığı Ulusal SOBİO Olimpiyatları’nda bu yıl Türkiye çapında 101 İngilizce takdim arasından finale 30 İngilizce takdim, proje alanında 78 proje arasından 40 proje ve diğer tüm kategoriler ile birlikte 289 (Türkçe takdim, forum, sahne sanatları) proje finale kaldı. Toplamda 354 öğrenci finalde yarıştı.

'Ağır Okul Çantalarından Kurtulun' adlı projesini sunan Yaşar Akif Ender çocukların yıllardır sırtlarında taşıdığı ağır çantalardan kurtulma yollarını projesinde anlattı. Jüri üyelerinin ve gelen misafirlerin büyük beğenisini toplayan proje, gümüş madalya alarak Türkiye 2'ncisi oldu.

İngilizce takdim kategorisinde 'Top ReasonsWhyChildrenDislike School' adlı sunumu ile Yusuf Kerem Uçar temel sorunlardan biri olan 'Çocukların Okulu Sevmemesinin En Temel Sorunları ve Çözüm Yolları'nı İngilizce anlattı. Bu sunumu ile bronz madalya alarak Türkiye 3'ncüsü oldu.

Okul İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar, “Sınıfta dört duvar arasında öğrenilen İngilizcenin günlük hayatımıza yansıması ve öğrenilen dilin bu tür sunumlar ile kullanılabilirliğinin ölçülmesi, öğrencileri motive ediyor.” dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise İngilizce öğretmenlerinin dönem içinde derslerde yaptıkları çalışmaların günlük hayatta kullanımıyla pratiğe dönüştüğünü ifade etti. CİHAN

Yorumlar