Fatih Koleji'nde yangın tatbikatı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji İlköğretim Okulu'nda Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile birlikte yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji'nde yangın tatbikatı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji İlköğretim Okulu'nda Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile birlikte yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın başlaması ile birlikte okul kısa sürede boşaltılırken, öğrenciler itfaiye erlerinin çalışmasını dikkatli bir şekilde izledi.

    Fatih Koleji İlköğretim Okulu'nda her sene düzenlenen yangın tatbikatı bu sene de okul bahçesinde gerçekleştirildi. Yangın alarmının çalması ile birlikte yangın merdivenini kullanarak okulu boşalttı. Yemekhane ve diğer binada buluna öğretmen ve öğrenciler okul bahçesinde toplandı. Tatbikat ile ilgili olarak öğrencilere hitaben konuşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Sivil Savunma Haftası nedeniyle yangın tatbikatını Fatih Kolejinde düzenlediklerini, öğrencilere yangının çıkış sebeplerinden olan kibrit ve yanıcı malzemelerle ve elektrikli aletlerle oynamamaları konusunda uyarılarda bulundu.

    Yapılan konuşmanın ardından başlayan tatbikatta ilk olarak binanın üçüncü katında mahsur kalan kişiler hava yastığına atlayarak kurtarıldı. Daha sonra yaralının sedye ile indirilmesi, yangında bayılan bir kişinin iple indirilmesi son olarak da yangın merdiveni ile mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı.

    Binadan binaya iple geçiş yapan itfaiye ekipleri, öğrencilerden alkış alırken, temsili çıkarılan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında yaralanan kişilerin ise tedavisi okul bahçesine gelen özel hastane ambulansında görevli sağlık personeli tarafından yapıldı.

    Tatbikat, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. Bazı öğrenciler, binadan baygın olarak indirilen gönüllü itfaiyeci Zafer Ertuğrul’dan imza aldı. CİHAN

Yorumlar