Fatih Koleji, uluslararası olimpiyatlarda 4 madalya kazandı

Uluslararası bilim ve proje yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Fatih Koleji, Güney Afrika ve Endonezya'da yapılan yarışmada 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı. Matematik ve Biyoloji Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler sistemli ve...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji, uluslararası olimpiyatlarda 4 madalya kazandı

Uluslararası bilim ve proje yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Fatih Koleji, Güney Afrika ve Endonezya'da yapılan yarışmada 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı. Matematik ve Biyoloji Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler sistemli ve azimli bir çalışma maratonu yanında okul öğretmenlerinin büyük desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi. Şampiyon öğrencileri yetiştiren hocalar ise "Sadece ders çalıştırarak değil, müzik aleti çalmaya da teşvik ederek öğrencileri geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

Türkiye'yi yurt dışındaki pek çok bilimsel yarışmada temsil ederek çok sayıda madalya kazandıran, onlarca şampiyon öğrencisi bulunan Fatih Koleji dünya çapında önemli bir başarıya daha imza attı. Kolej öğrencileri Güney Afrika'da yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda 2 gümüş bir bronz, Endonezya'da yapılan 25. Biyoloji Olimpiyatları'nda ise bir bronz madalya kazandı. Aynı zamanda TÜBİTAK Milli Takımı'nda yer alan ve Capetown şehrinde yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda madalya kazanan Enes Kocabey, İbrahim Güllük ve Ahmet Yasin Alp ile Endonezya'deki yarışmada bronz madalya kazanarak Türkiye' yi temsil eden Muhammet Özdemir'e okul yöneticileri plaket verdi.

600 KİŞİ ARASINDAN SEÇİLDİ

Türkiye'yi bilim olimpiyatlarında temsil etmenin ve dereceye girerek madalya kazanmanın büyük mutluluk olduğunu anlatan şampiyon öğrenciler, sistemli çalışmanın yanında başarıyı artıran diğer faktörlerin de okul tarafından kendilerine sağlandığını anlattı. Matematik Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Enes Kocabey, 8 kişilik özel seçilmiş olimpiyat ekibi ile birlikte çalıştıklarını anlattı. Arkadaşlık ortamı için çalışmanın kendileri için büyük avantaj olduğunu belirten Kocabey, olimpiyatlarda başarılı olmanın büyük mutluluk olduğunu belirtti. Kocabey, "101 ülkeden yarışmacılar vardı. Yarışmadaki insanlar seçilmiş ve kendi ülkelerinin en iyisi olarak oraya gelmiş öğrencileriydi. 600 kişi ile yarıştık ve gümüş madalya aldık. Ben ileride bilgisayar bilimlerinde akademisyen olmayı planlıyorum." dedi.

Biyoloji Olimpiyatları'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Muhammet Öztürk de TÜBİTAK takımına seçilen ve buradaki elemelerden sonra olimpiyatlara giden ekipte yer aldığını belirtti. 2000 öğrenci arasından 4 kişinin seçildiğini ve böylece olimpiyatlara gittiğini hatırlatan Öztürk, çalışma stratejisi olarak çok soru çözerek değil, fazlaca kaynaktan bilgi alarak, okuyarak olimpiyatlara hazırlandıklarını kaydetti. Öztürk, "Genel biyolojiden sonra daha derine inmek için daha üst düzey kitaplar okumak gerekiyor. Biz gün boyu bunları okuyorduk. Sonra yarışmaya katıldık. 61 ülkeden 241 kişi vardı. Tatlı bir rekabet vardı." ifadesini kullandı. Öztürk, kariyer planlaması olarak tıp okumak istediğini ancak bu konuda da tam olarak karar vermediğini ifade etti.

'SADECE DERS ÇALIŞMAK YETMEZ'

Fatih Koleji Olimpiyat Koordinatörü Erdal Korkmaz, kolej olarak geçen yıl da Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarında aldığı 22 madalyadan 5'ini Fatih Koleji öğrencilerinin kazandığını belirtti. Korkmaz, matematik olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden 6 öğrenciden 3'ünün, biyoloji olimpiyatlarında da milli takımı temsil eden 4 öğrenciden birinin Fatih Koleji öğrencisi olduğunu hatırlattı. Ders çalışma yanında öğrencilerinin sosyal olarak da yetişmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Korkmaz, "Gece gündüz ders çalışılıyor gibi değil. Öğrencilerimi okulda kulüplere katılmaya teşvik ediyoruz. Fatih Koleji'nden mezun olan öğrenci olimpiyatlarda madalya alsın istiyoruz. Bunun yanında dil eğitimi bizim için çok önemli. İyi bir dil eğitim alsın istiyoruz. Bunun yanında da buradaki kulüpler aracılığıyla basit bir şekilde de olsa her öğrencinin bir müzik aleti çalabilsin istiyoruz. Kulüplerimizde bunların hepsi mümkün." şeklinde konuştu.

Şampiyon öğrencilere Fatih Koleji Kurumsal İletişim Koordinatörü Kemal Pehlivan, plaketlerini vererek başarılarının devamını diledi.

CİHAN

Yorumlar