Fatih Koleji, uluslararası olimpiyatlarda 3 madalya kazandı

Uluslararası bilim ve proje yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Fatih Koleji, Tayvan'da düzenlenen Bilgisayar Olimpiyatları'ndan bir gümüş iki bronz madalya ile döndü. Sistemli ve gayretli çalışarak başarıya ulaştıklarını söyleyen...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji, uluslararası olimpiyatlarda 3 madalya kazandı

Uluslararası bilim ve proje yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Fatih Koleji, Tayvan'da düzenlenen Bilgisayar Olimpiyatları'ndan bir gümüş iki bronz madalya ile döndü. Sistemli ve gayretli çalışarak başarıya ulaştıklarını söyleyen öğrenciler, ders çalışmanın yanı sıra sosyal hayatta da aktif olduklarını belirtti. Öğrenciler, aldıkları ödülden çok Türk bayrağını yurtdışında dalgalandırmanın en büyük mutluluk olduğunu vurguladı.

Türkiye'yi yurt dışındaki pek çok bilimsel yarışmada temsil ederek çok sayıda madalya kazandıran, onlarca şampiyon öğrencisi bulunan Fatih Koleji, dünya çapında önemli bir başarıya daha imza attı. Tayvan’da 26'ıncısı düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda Fatih Koleji öğrencileri Semih Basrık gümüş, Ozan Akgül bronz, Abdullah Enes Öncü bronz madalya kazandı.

Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Semih Basrık, "Okulumuzda olimpiyat çalışmalarına başladığımız andan itibaren, en zor ve güzel günleri bu yarışmada geçirdik. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle yarışmak çok gurur vericiydi. Ulusal alada derecelerimiz vardı, uluslararası alanda da derece alıp Türk bayrağını dalgalandığımız için çok mutlu olduk." şeklinde konuştu.

Çok yoğun bir çalışma temposundan geçtiklerini ifade eden Ozan Akgül, “Aynı okuldan üç arkadaşımızın milli takıma seçilmesi de ayrıca çok mutluluk vericiydi. Çünkü biz çok yoğun bir tempoda çalışırken eğlenmeyi, hayattan kopmamayı da dengeli bir biçimde yürütüyorduk. Olimpiyatların dışında pek çok spor ve sanat aktivitesiyle kendimizi destekliyorduk. Bu madalya çalışmamızın karşılığı oldu. Çok mutluyuz." dedi.

Uzun bir süreçten sonra milli takıma seçildiklerini belirten Abdullah Enes Öncü, "Madalya almak çok güzel ama en güzel duygu ülkemizi başarıyla temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmaktı." şeklinde konuştu.

Olimpiyat başarılarının üniversiteye girişte de önemli bir avantaj olduğunu hatırlatan Fatih Koleji Olimpiyat Koordinatörü Erdal Korkmaz, "Fatih Koleji Türkiye'de olimpiyatların tartışmasız en güçlü ekiplerinden. Öğrencilerimiz yoğun bir çalışma sonrasında matematik, biyoloji ve bilgisayar milli takımlarında başarı ile ülkemizi temsil ettiler. Bu madalya onlara aynı zaman da üniversitenin de kapısını açtı. İstedikleri üniversiteye sınavsız bir biçimde girme imkanı elde ettiler" şeklinde konuştu.

Milli takımda olan öğrencilerin ulusal kategoride de pek çok başarısı olduğunu belirten Korkmaz, "Olimpiyat takımlarında yarışmak isteyen bir çok öğrenci Fatih Koleji'nde okuyor. Pazartesi günü Türkiye'ye dönecek Bilgisayar Olimpiyat Milli Takımı'nda 4 öğrenci yarışabiliyor. Bu dört öğrencinin üçü Fatih Koleji öğrencisi. Bu da ayrı bir başarı." dedi.

CİHAN

Yorumlar