Fatih Koleji mezunları iftarda bir araya geldi

Fatih Koleji mezunları, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Uzun yıllar beraber okuyan mezunlar, seneler sonra bir araya gelerek hasret giderdi. 2007 yılı mezunu olan Ayşegül Yalçın, mezunlar için düzenlenen iftarlar sayesinde her yıl...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji mezunları iftarda bir araya geldi

Fatih Koleji mezunları, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Uzun yıllar beraber okuyan mezunlar, seneler sonra bir araya gelerek hasret giderdi. 2007 yılı mezunu olan Ayşegül Yalçın, mezunlar için düzenlenen iftarlar sayesinde her yıl bir araya geldiklerini ve arkadaşlarıyla hocalarıyla bir araya gelmekten çok mutluluk duyduklarını söyledi.

Fatih Koleji Mezun Derneği tarafından organize edilen iftar programı Fatih Koleji İstanbul Merkez Kampusu Kongre Merkezi Gala Salonu'nda gerçekleşti. İftara çok sayıda Fatih Koleji mezunu katıldı. Öğrencilik yıllarında uzun yıllar beraber okuyan mezunlar seneler sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Fatih Koleji'nin Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu hatırlatan Fatih Koleji Mezun Derneği Başkanı Kadir Söylemez, "Ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Fatih Koleji ilk mezunlarını 1986 yılında vermişti. Neredeyse 30 yıldır kaliteli, ahlaklı, düşünen, üreten bir eğitim kurumundan mezun olduğumuz için kendimizi şanslı sayıyoruz." dedi.

25 yıl sonra sınıf arkadaşlarıyla buluşanlara şahit olduklarını belirten Söylemez, "Burada bulunan bir çok Fatih Koleji mezunu aynı zamanda Fatih Koleji velisi de. Böylesine güzel bir kültürü olan bir okuldan mezun olmanın mutluluğunu çocuklarıyla da paylaşıyorlar." diye konuştu.

2007 yılı mezunu Ayşegül Yalçın da mezunlar için düzenlenen iftarlar sayesinde her yıl bir araya geldiklerini ve arkadaşlarıyla hocalarıyla bir araya gelmekten çok mutluluk duyduklarını söyledi. Yalçın, "Fatih Koleji bize bir çok güzel şey öğretti. Dostluğu, arkadaşları, insani değerleri. Burada yıllar sonra buluşan arkadaşları görüyorum. Çoğu iş adamı, öğretmen, doktor olmuş. Bizim dönemimiz onlara göre çok yeni. Ama biliyorum ki yıllar sonra biz de onlar gibi olacağız. Bu durum gerçekten çok mutluluk verici." diyerek duygularını dile getirdi.

İftar ney ve kanun dinletisinin ardından sona erdi.

1982 yılında kurulan Fatih Koleji, Marmara ve Batık Karadeniz'de İstanbul, Bolu, Düzce, Edirne, Karabük, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak'ta eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Fatih Koleji bünyesinde şuan 106 okulu ile 25 bin öğrencisi bulunuyor. Fatih Koleji'nin Fatih Koleji Mezunları Derneği (FKMD), 5 Mart 1993 günü, 1986 yılı mezunlarından Abdurrahman ŞEKER, Mustafa Sadık MEMİŞOĞLU ve 25 arkadaşı tarafından Fatih'te kuruldu. Bugün binlerce gönüllü üyesi bulunan FKMD, pilav günü, iftarlar, sosyal sorumluluk projeleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

CİHAN

Yorumlar