Fatih Koleji drama dalında Türkiye 3.'sü oldu

Sakarya Fatih Koleji öğrencileri, ilk kez katıldıkları Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarım Organizasyonu’ndan (SEPTO) Türkiye 3.'sü olarak döndü. İzmir’de bu yıl 8.'si düzenlenen, ilk ve ortaokulların katıldığı SEPTO’da Sakarya Fatih...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji drama dalında Türkiye 3.'sü oldu

Sakarya Fatih Koleji öğrencileri, ilk kez katıldıkları Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarım Organizasyonu’ndan (SEPTO) Türkiye 3.'sü olarak döndü.

İzmir’de bu yıl 8.'si düzenlenen, ilk ve ortaokulların katıldığı SEPTO’da Sakarya Fatih Koleji ‘Dramatazisyon’ dalında Türkiye 3.'sü olarak Bronz Madalya kazandı. Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatazisyon, Pandomim, Kaligrafi, Resim olmak üzere 6 kategoride yeteneklerini sergileyen 81 il ve 515 okuldan toplam 2 bin 580 öğrenci, birbirinden ilginç projeleri jürinin beğenisine sundu. Drama kategorisinde ön elemeyi geçip finale kalan Özel Sakarya Fatih Koleji öğrencileri ‘insanların içinde iyi ve kötü yanlar vardır. Fakat iyilik sevgiyle birleşince her zaman galip gelir.’ konulu sahne oyunu ile Türkiye 3.'sü olarak Bronz madalya kazandı.

Okul Müdürü Bayram Yayla, bilimde elde ettikleri başarılar yanında sanat alanındaki çalışmalarla da adlarından söz ettirdiklerini ifade ederek, “Yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan okulumuz, sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam etmektedir. Bu yıl ‘İyiliğin Kötülüğe Galip Geldiğini’ anlatan tiyatro oyunumuzla girdiğimiz sanat organizasyonunda drama dalında Türkiye 3.'sü olduk. Bu vesileyle dereceye giren öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, yürekten kutluyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar