Fatih Koleji BİLGİ-YAP Şenliği'ne yoğun ilgi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 7.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Koleji BİLGİ-YAP Şenliği'ne yoğun ilgi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Bilgi ve Yap-boz Şenliği (BİLGİ-YAP) okul binasında gerçekleştirildi. 560 öğrencinin katıldığı şenliğin ödül töreni 22 Mayıs tarihinde düzenlenecek gece ile sahiplerini bulacak.

    Sabah saatlerinde velileri ile birlikte okula gelşen öğrenciler, kendileri için hazırlanan sınıflarda yerlerini aldı. Soru kitapçıklarının dağıtılması ile birlikte başlayan ilk sınavda öğrenciler bilgilerini yarıştırdı. Şenliğin ikinci bölümünde ise öğrenciler yapbozlarını tamamlaya çalışarak etkinliği tamamladı.

    Geleneksel Bilgi ve Yap-Boz Şenliği'nde veliler, çocuklarının dikkatlerini ve görsel algılarını ölçebilecekleri belirtilirken matematiksel düşünebilme becerilerini ve kavrama yeteneklerini görmeyi sağlayacak bir şenlik olduğunu söyledi. Öte yandan, yarışmanın ikinci aşaması olan Yap-Boz bölümünde veliler, çocuklarının eğlenmelerinin yanında onların hızlı ve doğru yapabilme kabiliyetlerini de görebilecekleri ifade etti.

    Okul Müdürü Sadi Yanık konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Anasınıfı 6 yaş grubu öğrencilerine geleneksel olarak yaptığımız Bilgi ve Yap-Boz Şenliği'ni okulumuzda gerçekleştirdik. Bu şenlik öğrenci ve ailelerine farklı bir gün yaşatmak, onların eğlenmelerinin, tanışmalarının yanında çocuklarının 1.sınıfa ne kadar hazır olduklarını da görebilecekleri bir nevi oryantasyon organizasyonudur. Her geçen sene başvuru sayısının arttığı şenliğimize bu sene 560 öğrencimiz başvurdu. Şenliğin ödül törenini 22 Mayıs tarihinde Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştireceğiz.” dedi.

    Şenliğe katılan her öğrenciye şapka ve kalem, dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere de altın ve madalya hediye edileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar