Fatih İlçe Seçim Kurulu'nda arbede

İstanbul'da tamamlanan seçimlerin ardından oylar ilçe seçim kurullarına gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih İlçe Seçim Kurulu'nda arbede

İstanbul'da tamamlanan seçimlerin ardından oylar ilçe seçim kurullarına gelmeye başladı. Oyların teslimi sırasında Fatih İlçe Seçim Kurulu'na gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk ile Fatih Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir'in Fatih İlçe Seçim Kurulu'nu ziyareti gerginliğe neden oldu. Çıkan arbedede hafif şekilde yaralananlar oldu. Tansiyonun yükselmesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.

İstanbul Fatih'te sayımı yapılan oylar, ilçe seçim kurulunun belirlediği Spor A.Ş.'ye bağlı Fatih Spor Kompleksi'ne getirilmeye başlandı. 17.00'de sona eren oy verme işleminin ardından oy torbaları polis nezaretinde binaya getirildi. Ertük ve Demir'in oyların toplandığı yere girmesi, gerginliğe neden oldu. Kompleks girişinde oy torbalarının sadece sandık başkanlarının nezaretinde alınacağı duyurusu gerginliği daha da arttırdı. Bu duruma itiraz edenler ile polis arasında arbede yaşandı. Arbedede bazı vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Gerginliğin devam etmesi üzerine olay yerine Çevik Kuvvet çağrıldı.
Arbedede gözünden yaralanan Musa Akkoyun, seçim kurulu yetkililerine şikayette bulundu. Akkoyun, arbedede oy torbasını kaybettiğini öne sürdü. Bir kadın görevli de arbedede bileğinden yaralandı.

Polis nezaretinde içeri giren sandık başkanlarının oy teslim işlemi devam ediyor.



CİHAN

Yorumlar