Fas'tan sadece hatırlatmayı yaptım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'ın ortak basın toplantısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Fas'tan sadece hatırlatmayı yaptım

İzmir Urla'da birinci derecedeki sit alanında villalar yapıldığı, bundan sizin de bilginiz olduğu, hatta iddiaya göre size ait bir villanın da orada olduğu iddia ediliyor" şeklindeki bir soruya Başbakan Erdoğan, "Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy. İddia ediyoruz de. Çünkü bu iddiaların hepsinin altında patronlarınız var. Bu iddiaların hepsinin altında, dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dışa bağlı olduğunuz yer, size nasıl komuta ediyorsa, ona göre hareket ediyorsunuz. Önce Urla'daki olay, şahsımla alakalı değil. Önce bu gazete, iddiasını ispatla mükelleftir. Söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla bunun zerre kadar alakası yok. Çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir. Orası hazine arazisi değil kendi mülküdür. Ama patronlarınız maalesef, doğru konuşmamayı kendilerine meslek edindikleri için, 'iftira at iz bırakır' anlayışıyla hareket ettikleri için aynı süreci takip etmekteler. Bununla ilgili, Başbakanı lekeleyemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evraklarınız yeter" dedi. 



SİNCAN METRO HATTININ AÇILIŞINI YARIN AÇILACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile askeri, siyasi , kültürel gibi bir çok alanda görüşme yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, karşılıklı güven ve istikrar ile birlikte ticari ilişkilerin daha da artacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, Batıkent Sincan metro hattının açılışını yarın, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile birlikte yapacaklarını da açıkladı. 



"TUZLA TERSANESİ'NDE HAVUZLU ÇIKARMA GEMİSİ YAPILACAK"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye, havuzlu çıkarma gemisi ki bu aslında Uçak gemisi olarak da değerlendirebilir. Böyle bir gemiyi de 'Juan Carlos' adı altındaki İspanyollar'ın uçak gemisinin bir benzeri Türkiye'de inşaa edilecek. Türkiye'deki Tuzla Tersanesi'nde yapılacak" dedi. 



"İSPANYA'NIN DA 50 YILI BULAN BİR ETA SORUNU VAR"

Başbakan Erdoğan, terör konusunda İspanya ile işbirliği içinde olunacağını vurgulayarak, "İspanya'nın da 50 yılı bulan bir ETA sorunu var. Bizde de bölücü terör örgütü sorunu var. Terörle mücadele konusunda dayanışma içerisinde olacağız. İçişleri bakanlarımız da bu konuda görüşüyorlar. Terörle mücadele konusunda da dayanışma içinde olacağız" diye konuştu. 



SURİYE KONUSU VE KIBRIS KONUSU

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile Suriye ve Kıbrıs konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Suriye konusu ve Kıbrıs konusunu da görüştük. Kıbrıs konusunda bugün başlayan süreç, dünyada olumlu etkiler uyandırdı. Güney ile Kuzey arasında, ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandı. Temennim, belirlenen metin bu çerçevede kalır ve nihayete ulaşırız. Böylece 10 yıllardır süre gelen sıkıntıyı da aşmış oluruz. Biz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Komşumuz Yunanistan'ın da aynı desteği vermek suretiyle bu süreci artık bir nihayete erdirmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 



"İSPANYA HER ZAMAN DESTEKLEMİŞTİR" 

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise yaptığı konuşmada, Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilerin önemini vurgulayarak ticari ilişkilerin artması gerektiğini ifade etti. Mariano Rajoy, "İspanya her zaman desteklemiştir. Destekleyecektir Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecindeki bu yolunu. Türkiye bir çok Müslüman ve Arap ülkesi için model teşkil etmektedir" dedi. 



"KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR"

İnternet düzenlemesine ilişkin Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Öncelikle Avrupalı dostlarımızın ve onların şahsında Türk medyasının bilmesini istiyorum. Göreve geldiğimizde internet Türkiye'ye 20 bin kişi tarafından kullanılıyordu. Bugün 34 milyona ulaştı. İnternete karşı olan bir iktidar herhalde bunu bu rakama çıkarmaz. Burada bir gerçek var. Ailelerin, insanların özel hayatı ve mahremiyeti var. TİB 5 günlük bir süre içinde böyle bir şeyin cevabını verecekse burada mahremiyet diye bir şey kalmaz. Burada 24 saat içerisinde TİB konuya müdahale ediyor ama mahkeme aşaması mahfuzdur. Yapılan düzenleme budur. Bunu tabii şu anda farklı noktalara çekiyorlar. Çeşitli dinlemeler ve ortam dinlemeleriyle devlet içinde paralel bir yapının aracı olarak internetin kullanılması böyle bir düzenlemeyi getirmiştir. Sandıkta kendileri için gelecek göremeyenler bu yollarla kara propaganda yapıyorlar." 



Bir gazetecenin "Gezi olayları sırasında Fas'tan Habertürk televizyonunu arayarak Bahçeli'ye ait bir alt yazıyı kaldırttığınız söyleniyor. Kamu ihaleleri alan bazı iş adamları arasında para havuzu oluşturulduğu, toplanan paralar ile Sabah Gazetesi ve ATV'nin alındığı, el değiştirdiği öne sürülüyor. İzmir Urla'da birinci derecedeki sit alanında villalar yapıldığı, bundan sizin de bilginiz olduğu, hatta iddiaya göre size ait bir villanın da orada olduğu iddia ediliyor. Bu iddialara vereceğiniz cevap ne olur?" şeklindeki sorulara Başbakan Erdoğan şu şekilde yanıt verdi: 



"BU İDDİALARIN HEPSİNİN ALTINDA PATRONLARINIZ VAR"

"Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy. İddia ediyoruz de. Çünkü bu iddiaların hepsinin altında patronlarınız var. Bu iddiaların hepsinin altında, dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dışa bağlı olduğunuz yer, size nasıl komuta ediyorsa, ona göre hareket ediyorsunuz. Önce Urla'daki olay, şahsımla alakalı değil. Önce bu gazete, iddiasını ispatla mükelleftir. Söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla bunun zerre kadar alakası yok. Çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir. Orası hazine arazisi değil kendi mülküdür. Ama patronlarınız maalesef, doğru konuşmamayı kendilerine meslek edindikleri için, 'iftira at iz bırakır' anlayışıyla hareket ettikleri için aynı süreci takip etmekteler. Bununla ilgili, Başbakanı lekeleyemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evraklarınız yeter. 



"FAS'TAN SADECE HATIRLATMAYI YAPTIM"

Fas'tan arama noktası, evet aradım. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da, kendi alt yazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili olarak, kendileri de gerekli uygulamayı yaptı. Ben bir gazetenin sizin patronlarınıza da yeri gelmiş bu tür hakaretler yapıldığı zaman ya arkadaşlarım ya şahsım açıp hukukumuza da dayalı olarak bu tür hakaretler yapılıyor. Bak biz şu anda Fasta'yız demişizdir. Bunu demek eğer yanlışsa onu bilemiyorum. Ama bu tür şeyleri de öğretmek durumundayız. Çünkü yapılan hakaretler sıradan hakaretler değildi. 



"BUNU SİZ UYDURUYORSUNUZ. NE HAVUZU?"

Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz bunu ben de çok merak etim sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu? Şu anda, burayla ilgili bu adımı atan firma, sıradan bir firma değil. Hisselerini amcasına satıyor. Havuz mu bu? Bunları patronlarına söyleyecek irade zaten sende yok. Söylesen de netice alamazsın. Maşallah rüyalara da gayet güzel iltifat ediyorlar. Tweetlerin iki katına arttırılmasını söylüyorlar. Sen de fetvayı aldığınıza göre tweetleri iki katına arttırmaya devam et."



İSPANYOL PRENSESE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

İspanyol Prensese yolsuzluk soruşturmasına ilişkin bir soruya İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Prenses, herhangi bir vatandaşın olduğu gibi kanun önünde masumiyetini savunmak ve aynı zamanda da suçluluğunu veya suçsuzluğunu kanun önünde ispat etmek zorundadır. Hiç kimsenin kanun önünde bir farkı yoktur" diye cevapladı. 



"KONU İSRAİL OLUNCA AKAN SULAR DURUYOR"

Mavi Marmara ile ilgili tazminat görüşmelerinin hangi noktada olduğuna ilişkin bir soruya Başbakan Erdoğan, "Mavi Marmara konusunda henüz görüşmelerde belli bir noktaya gelmiş değiliz. Sadece bizim aramızda bir özür konusu vardı. Sayın Obama'nın devreye girerek temin ettiği bir özür konusu oldu. Nihai aşamanın bir protokole bağlanması taraftarıyım. Bu sözle olmaz. Üçüncü bir başlığımız vardı biliyorsunuz. Ambargonun kalkması ve bunun yazılı bir protokole bağlanması lazım. Ben bu akşam bir Filistinli çocuğun önce ayağından vurularak ardından da ellerinden bağlanarak bir araca bindirildiğini gördüm. Tablo bu şekilde devam ediyor. Bu iyi niyetli kayda girmeli. Marmara gemisinde kimsenin elinde bir tane silah yoktu. Silahlı İsrail askerleri uluslararası sularda acımasızca silahlarını ateşleyerek 9 tane vatandaşımızı şehit etti. Bunlardan bir tanesi 19 yaşında Amerikan vatandaşı olan bir gencimizdi. Sırtından ve iki kaşının ortasından 5 mermi ile şehit edildi. Ben bu resimleri Sayın Obama'ya gösterdim. En ufak bir tepki yok maalesef. Konu İsrail olunca akan sular duruyor. Hak sadece İsrail için mi var? Dolayısıyla bir protokole bağlanmadan ilişkilerin normalleşmesi mümkün değil" diye yanıt verdi.

Yorumlar