Farklı ülkelerden 30 genç Eskişehir caddelerinde temizlik yaptı

Eskişehir'de farklı ülkelerden gelen bir grup öğrenci, temizlik işçilerinin elbiselerini giyerek kentin işlek caddelerinde çöp topladı, temizlik yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Farklı ülkelerden 30 genç Eskişehir caddelerinde temizlik yaptı

Eskişehir'de farklı ülkelerden gelen bir grup öğrenci, temizlik işçilerinin elbiselerini giyerek kentin işlek caddelerinde çöp topladı, temizlik yaptı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Avrupa Birliği Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi Genç Araştırma Gençlik Grubu "Genç İşsizlikte Bir Neden: Mesleki Ayrımcılık Atölye Çalışması" renkli görüntülere sahne oldu. Beş farklı ülkeden gelen 30 öğrenci Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeli ile bir araya gelerek Adalar'da bir atölye çalışması gerçekleştirdi. İzlanda, Bulgaristan, Polonya, İtalya ve Macaristan'dan gelen 30 öğrenci temizlik işçisi önlüklerini giyerek yerleri süpürdü. Atölye çalışması sonrası Eko Şov her zamanki gibi coşkulu bir konser verirken, konsere katılan vatandaşlar özellikle yerlere çöp atılmaması konusunda anlamlı mesajlar verdi. Proje, üniversite öğrencilerine yönelik olarak meslek ayrımcılığı konusunu ele alıyor. Bu kapsamda proje, üniversite öğrencilerinde ve gençlerde meslek ayrımcılığı konusunun önüne geçmeyi ve bu konuda Eskişehir genelinde farkındalık yaratmayı hedefliyor. "Gençlerin meslek ayrımcılığına karşı bilincini arttırmak" teması üzerine yoğunlaşan proje, mesleki ayrımcılık konusunu farklı paydaşlar ve öğrenme metotlarıyla da konuyu inceleme fırsatı sağlayacak. Macaristan, Bulgaristan, Polonya, İtalya, İzlanda ve Türkiye'den toplam 30 gencin katılımıyla gerçekleştirdiği proje, bu yanıyla da gençlerin farklı kültürlerle bir araya gelmelerini ve ortak çalışmalar yapabileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında iş ayrımcılığından kaynaklanan genç işsizliğinin nedenleri yaygın eğitim yöntemleri uygulanarak, atölye ve drama çalışmaları yapılarak ve eğitim çalıştayları gerçekleştirilerek, araştırılacak.

Kentin caddelerinde çöp toplayıp, temizlik yapan öğrenciler daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar